wij zijn spring.
wie word jij?

In de media

Als kinderopvangorganisatie zijn we met enige regelmaat te zien in de media. Op deze pagina vind je een verzameling van de items!

Maart 2021: Aandacht voor elkaar

Een jaar corona. De gemeente Helmond ging met verschillende sectoren in gesprek om te vragen hoe zij dit hebben meegemaakt. De kinderopvang was er hier een van. De gemeente sprak met onze directeur-bestuurder Annet van Zon over de invloed van corona op de kinderopvang het afgelopen jaar. Bekijk het filmpje hiernaast!

Maart 2021: Cursus Cultural Awareness & Engels voor leidinggevenden en coaches

Yvonne Tielemans, manager van enkele Spring-locaties in Helmond Brandevoort, heeft deelgenomen aan de cursus ‘Cultural Awareness & Engels voor leidinggevenden en coaches’ van opleider EDUX in opdracht van Brainport Development. In dit artikel deelt ze haar ervaringen: ‘Het doel is dat ons blikveld elke dag een stukje groter wordt.’

11 december 2020: Artikel in Opgroeien in Limburg

Met ruim twintig jaar ervaring in het vak is Nicole Handels-Kunen een absolute professional. Maar groeien in haar rol als pedagogisch coach bij ons doet ze nog steeds. ''Elke keer als ik een collega of kind zie groeien of als ik de ouders zie groeien als opvoeder, dan groei ik daar zelf ook weer een stukje van.''

Bekijk het artikel via deze link.

 

Lian Bastiaanssen, pedagogisch coach

Lian Bastiaanssen, pedagogisch coach

 • 6 oktober 2020: Podcast met Nederlands Jeugdinstituut

  Het Nederlands Jeugdinstituut maakte een serie podcasts waarin verschillende professionals uit het jeugdveld vertellen over hun ervaringen en nieuwe inzichten. Lian Bastiaanssen, een van onze pedagogisch coaches, blikt terug op de lockdown en de gevolgen daarvan voor de kinderopvang. Voor Lian veranderde haar werk: ''In plaats van te coachen op richtlijnen en beleid, ondersteunde ik medewerkers om hun werk te doen in abnormale omstandigheden.''

  Beluister de podcast via deze link.
 • 11 juli 2020: Artikel in Clique Magazine

  Interview met onze directeur-bestuurder Annet van Zon en Jan-Paul de Beer, oprichter van Springlab, waarin zij zich uitspreken over de rol van de kinderopvang en het belang van bewegend leren bij de ontwikkeling van kinderen.

  Bekijk het artikel via deze link.
 • 16 juni 2020: Artikel in Gezond in Limburg

  Zondagmiddag 15 maart. Esther Schroemgens, toen kersverse regiodirecteur bij ons, weet het nog precies. ''Met collega’s keken we naar de persconferentie waarin de sluiting van de kinderopvang werd aangekondigd. Ik kwam middenin de coronahectiek terecht.'' Nu de rust een beetje is teruggekeerd, voelt ze zich alleen maar trots.

  Bekijk het artikel via deze link.
 • 13 juni 2020: Fimpje: Spring nieuwe naamsponsor MiniStorm Venlo

  Wij zijn sinds 2020 de nieuwe naamgever van het onderdeel MiniStorm van DSV VenloStormt. MiniStorm Venlo is nu Spring MiniStorm! Het is een speciaal parcours van ongeveer 750 meter voor de allerkleinste bestormers van 2 t/m 5 jaar, waar Spring nu mee samenwerkt.

  “Buiten spelen, bewegen en ravotten is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. DSV VenloStormt is bij uitstek een evenement waar kinderen zich kunnen uitleven,” aldus Esther Schroemgens, onze regiodirecteur in de gemeente Venlo.

  Dennis Meens, voorzitter van DVS VenloStormt, zegt over de samenwerking: “We delen dezelfde visie dus ik ben hier heel blij mee. Door de handen ineen te slaan wordt Spring MiniStorm in 2020 nog leuker en uitdagender!”

 • 15 mei 2020: Filmpje: Heropening reguliere opvang Helmond na lockdown

  Maandag 11 mei zijn het basisonderwijs en de reguliere kinderopvang weer opgestart. Ook voor ons dus een spannende dag! In dit filmpje vertellen onze manager kindcentrum Chantal Houthuijzen-Simons, wethouder Cathelijne Dortmans en basisschooldirecteur Manny Liebregt MME Liebregt over de samenwerking vooraf en hoe de opstart is verlopen.
 • 3 mei 2020: Spring bij Holland van Boven van SBS6

  Yolanda Piek, regiodirecteur in o.a. gemeente Helmond, vertelt in deze aflevering van Holland van Boven van SBS6 over onze organisatie. Opgenomen bij het vernieuwde kindcentrum Maraboe in Helmond.
 • 10 maart 2020: Artikel Gezond in Limburg

  Zij was bloemiste met een passie voor dans, hij doet op internationaal niveau aan motorcross. Hun overeenkomst: beiden werken ze met veel plezier in de kinderopvang. Remco Doornwaard en Marcia Janssen deden hun verhaal in bijlage Gezond in Limburg van De Limburger.

  Bekijk het artikel via deze link.