wij zijn spring.
wie word jij?

Informatie over de noodopvang bij Spring

Noodopvang is tot 8 juni beschikbaar voor kinderen waarvan één van de ouders een cruciaal beroep heeft en/of werkzaam is in een vitale sector en deze kinderopvang nodig heeft om het beroep uit te kunnen blijven oefenen. Vanaf 8 juni is de noodopvang alleen beschikbaar in de avonden/nachten en weekenden voor ouders die in de zorg werken. (De overheid publiceert binnenkort een lijst waarop deze beroepen staan aangegeven. Val je niet in deze categorie en heb je behoefte aan extra opvang overdag? Dan kun je dit via extra opvang bij ons aanvragen.)

Ben je al klant bij Spring, dan kun je noodopvang combineren met de reguliere opvang.

Op deze pagina vind je meer informatie over deze opvang. Via de onderstaande button kun je de noodopvang aanvragen.

Voor wie is de noodopvang bedoeld?

De Rijksoverheid geeft aan:

Het is belangrijk dat mensen met een cruciaal beroep of in een vitale sector* kunnen blijven werken. Als ze jonge kinderen hebben, moeten deze daarom terecht kunnen bij de kinderopvang en gastouderopvang
Als in een gezin 1 ouder een cruciaal beroep heeft of in een vitaal bedrijf werkt, verzoekt de overheid om zelf de kinderen op te vangen als dat kan. Als dat niet lukt, kunnen ouders toch een beroep doen op de noodopvang.

Een overzicht van de cruciale beroepen en vitale sectoren staat op de website van de Rijksoverheid.

*Deze regeling geldt tot 8 juni 2020. Vanaf 8 juni 2020 is noodopvang alleen in de avonden/nachten en weekenden beschikbaar voor ouders die in de zorg werken. De overheid publiceert binnenkort een overzicht van deze beroepen.

Hoe kan ik noodopvang aanvragen?

Aanvragen kan via het inschrijfformulier, te bereiken via de buttons op deze pagina. Let op: De noodopvang wordt niet automatisch door gepland als je hier eenmaal gebruik van hebt gemaakt. Voor iedere datum dat je noodopvang nodig hebt, moet je deze dus aanvragen. 

Aanvragen tot 8 juni worden verwerkt/ingepland. Aanvragen voor na die datum worden verwerkt wanneer de overheid de richtlijnen voor noodopvang na 8 juni heeft gecommuniceerd.

noodopvang aanvragen

Waar kan ik terecht voor noodopvang?

Al onze locaties bieden tot 8 juni noodopvang tijdens de reguliere openingstijden. In de meeste gevallen kan je kind dus op de eigen, vertrouwde locatie terecht. Vraag je noodopvang aan buiten de reguliere openingstijden dan wordt er uitgeweken naar de 24-uurslocatie van die regio:

Regio 1: Beesel - Horst aan de Maas - Venlo - Venray

Regio 2: Bergen - Boxmeer - Cuijk - Gennep - Mill en Sint Hubert - Sint Anthonis

Regio 3: Helmond - Deurne - Laarbeek

  • Vestein, Koolstraat  3 in Helmond

Noodopvang voor het peuteraanbod vindt plaats op één van onze locaties voor dagopvang.

Wat houdt de noodopvang in?

De noodopvang is zo flexibel mogelijk, ook qua openingstijden (24 uurs opvang is mogelijk), en is gegarandeerd. Dat betekent dus dat voor alle kinderen waarvoor dit aangevraagd wordt een plek is (mits de kinderen gezond zijn én ouders voldoen aan de criteria van een een cruciaal beroep en/of vitale sector)*. Deze opvang is ook beschikbaar voor ouders die geen klant zijn bij Spring.

Tijdens de opvang zorgen onze medewerkers voor leuke activiteiten, voldoende beweging en gezonde voeding. Uiteraard kunnen basisschoolkinderen ook hun schoolwerk bij ons maken.

*Deze regeling geldt tot 8 juni 2020. Vanaf 8 juni 2020 is noodopvang alleen in de avonden/nachten en weekenden beschikbaar voor ouders die in de zorg werken. De overheid publiceert binnenkort een overzicht van deze beroepen.

noodopvang aanvragen

Wat zijn de kosten?

Voor de extra noodopvang worden geen kosten gerekend. Heb je al een contract bij Spring, dan ontvang je wel - net als alle ouders - een factuur voor deze contracturen. Heb je meer uren opvang nodig dan op het contract staat, dan worden voor deze extra uren noodopvang geen kosten in rekening gebracht.