loading

pagina printen

Kinderdagverblijf Luchtballon Bergen

Kinderdagverblijf de Luchtballon zit samen met onder meer buitenschoolse opvang Luchtballon, basischool De Klimop, basisschool St. Jozef en de GGD (het consultatiebureau) in één gebouw. Alle kinderen van 0 tot 4 jaar zijn vijf dagen per week van harte welkom op ons kinderdagverblijf.

In de grote hal worden leeftijdsgerichte activiteiten aangeboden aan de kinderen. Deze Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) wordt gegeven volgens het programma van Spring Actief. Hierbij wordt een stuctuur aangebracht in de dagen van de kinderen.

In de grote hal maken de kinderen werkjes op de kralenplank en doen we activiteiten die gekoppeld zijn aan verschillende thema’s. Bij het thema ‘sprookjes’ is onlangs een speelhuisje van koek gemaakt en bij het thema ‘verzorging’ hebben de kinderen veel geleerd over het wassen en poetsen van hun handen en tanden. Er is ook een echte tandarts langs geweest. Met carnaval hossen de kinderen in de hal en met sinterklaas oefenen zij om een echte piet te worden.

Jaarlijks wordt er gezamenlijk met de onderbouw van de basisscholen St. Jozef en De Klimop én met de lokale peuterspeelzaal een VVE-project georganiseerd. Tijdens dit project maken de ouders met hun kinderen thuis opdrachten en werkstukken die de kinderen vervolgens op school en op het kinderdagverblijf laten zien. Een voorbeeld van zo'n thema is ‘verkeer’. Tijdens de ouderkijkdag mogen alle komen bekijken waar de kinderen mee bezig zijn.

In de groepsruimte worden ook thema’s behandeld, denk hierbij aan thema’s als ‘zintuigen’ en ‘boekenweek’. Tijdens het thema ‘boekenweek’ lezen we allerlei boekjes met de kinderen en komen kinderen van de basisscholen om voor te lezen. Als het thema het toelaat, richten we speciale knutsel-, bouw- en speelhoeken in. Grotere activiteiten vinden in de hal plaats.

Buiten laten de kinderen zich gaan met het ruime aantal fietsjes, ballen en hoepels. Ook kunnen zij heerlijk glijden van de glijbaan, spelen in het huisje of ravotten in de zandbak. Soms gaan we met de kinderen naar het voetbalveldje tegenover het gebouw. In de zomer gaan we regelmatig naar de speeltuin aan de Ceresweg, of maken we een uitstapje naar een andere leuke speelplek.  

Nieuwsgierig geworden?
U bent van harte welkom voor een rondleiding! U kunt een rondleiding aanvragen via het formulier op deze website. Dan zorgen wij dat er iemand voor u klaarstaat om u rond te leiden en al uw vragen te beantwoorden. 

Diensten

Wat u precies mag verwachten wanneer u kiest voor dagopvang bij Spring, leest u in onze folder Dagopvang bij Spring

Voor meer informatie, bijvoorbeeld over welke opvangmogelijkheid het beste bij uw situatie past, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. U vindt de contactgegevens op deze locatiepagina onder het tabblad 'Locatiegegevens'.

 

Tarieven

Tarieven
Spring Kinderopvang biedt all-inclusive tarieven. Dat wil zeggen: alles wat komt kijken bij de opvang van uw kind is bij de prijs inbegrepen. De tarieven zijn dus inclusief luiers, fles- en babyvoeding.

Rekenhulp
Benieuwd wat u in uw situatie netto voor kinderdagopvang betaalt? (Dus na aftrek van de kinderopvangtoeslag.) Dit kunt u eenvoudig berekenen via onze rekenhulp! Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. 

 

Locatiegegevens

Wijziging doorgeven?

Geef hier een wijziging in uw persoonsgegevens door. Een wijziging in de opvang van uw kind kunt u doorgeven middels de 'groene button' rechts op deze website.

Contactgegevens

Voor vragen over onze dienstverlening kunt u contact opnemen met onze klantenservice (bijv. over de plaatsing van uw kind of over uw contract). Heeft u een vraag aan één van onze pedagogisch medewerkers op locatie of wilt u bijv. uw kind ziekmelden, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met het kinderdagverblijf.

 
Kinderdagverblijf Luchtballon
Pieter de Hooghstraat 6
5854 ES Bergen

T: 088 2088 296

E-mail:
luchtballon@spring-kinderopvang.nl

 
Klantteam 2
E-mail:
klantteam2@spring-kinderopvang.nl

T: 088 2088 302

Of neem contact met ons op via het contactformulier.


Openingstijden kinderdagverblijf Luchtballon

Maandag t/m vrijdag:
Ochtend van 7.30 - 13.00 uur
Middag van 13.00 - 18.30 uur

Verlengde opvang
Ochtend van 7.30 - 14.00 uur
Middag van 12.00 - 18.30 uur

LRKP

Bekijk kinderdagverblijf de Luchtballon in het Landelijk Register Kinderopvang voor de laatste rapporten van de GGD. Ook vindt u hier het registratienummer dat u nodig heeft om kinderopvangtoeslag aan te vragen.