loading

Veelgestelde vragen bso - diensten

Kan ik dagopvang en peuteraanbod combineren?
Ja, dat kan. Wanneer u dagopvang bij ons afneemt (contract voor 52 weken), kunt u ook een contract afsluiten voor peuteraanbod (40 weken). Beiden kunnen in hetzelfde gebouw zitten, maar dit is niet noodzakelijk.

Mag ik contracten combineren?
Ja, dat kan. Bij ons mag u contracten combineren. Heeft u bijv. gedurende het hele jaar op maandag behoefte aan opvang, dan kunt een contract voor 52 weken afsluiten. Heeft u daarnaast bijv. op donderdag alleen behoefte aan opvang tijdens schoolweken, dan kunt u voor deze dag een contract voor 40 weken afsluiten. De weken dat u dan geen opvang afneemt, zijn de schoolvakantieweken voor de regio Zuid (zoals vastgesteld door het ministerie van OC&W). Op deze manier kunt u de opvang afstemmen op uw eigen situatie.

Kan ik ook flexibele en reguliere opvang combineren?
Ja, u kunt bij ons beide producten combineren. Heeft u bijv. behoefte aan flexibele opvang voor 2 dagen en daarnaast vaste (reguliere) opvang op 1 dag, dan kan dit gecombineerd worden. U sluit dan voor twee dagen een flexibel contract af en voor één dag een regulier contract.

Wat is de minimale afname?
Bij onze dagopvang is de minimale afname 5,5 uur (dus een halve dag oftewel 1 dagdeel).

Kan ik dagen ruilen?
Ja, dat kan. U kunt tijdig op de groep van uw kind aangeven dat u wilt ruilen. Onze medewerkers kijken dan of dit mogelijk is en passen eventueel de planning aan.

Kan ik altijd verlengde opvang afnemen?
Verlengde opvang (zoals vervroegde opvang vanaf 7.00 uur) is niet altijd mogelijk. Dit is per locatie verschillend en ervan afhankelijk of er voldoende vraag is naar het product en of wij voldoende mogelijkheden hebben (bijv. qua personeel of locatie). Op onze website staat op de pagina van uw locatie aangegeven of verlengde opvang mogelijk is. Staat dit er niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij kunnen voor u kijken of er toch mogelijkheden zijn.

Wat zijn schoolweken en wat zijn vakantieweken?
In Nederland wordt door het ministerie van OC&W richtlijnen gegeven welke 40 weken kinderen naar school gaan (de schoolweken) en welke 12 weken kinderen vakantie hebben (de vakantieweken). Bij Spring houden wij deze richtlijnen aan. Vakantieweken zijn bij ons dan ook de vakanties voor de regio Zuid, zoals deze door het ministerie van OC&W zijn aangegeven.