loading

pagina printen

Kinderdagverblijf Petteflet Venlo

Dagopvang Petteflet is gelegen in Venlo Zuid, vlakbij kinderboerderij Hagerhof. Op onze riante, ruim opgezette locatie kunnen kinderen van 0-2 en 2-4 jaar vanaf 7.00 uur opgevangen worden. 

Het team van kindcentrum Petteflet werkt sterk kindgericht: ieder kind wordt gevolgd in zijn ontwikkeling en benaderd op de manier die daarbij past. Goed observeren, veiligheid bieden en ruimte geven speelt hierin een belangrijke rol. Ieder kind maakt deel uit van een stamgroep binnen de opvang. Dat is de groep waar hij of zij het vaste dagritme mee doet, waar het mee eet en drinkt. Kortom: een soort kleine familie. Maar daarnaast zijn er ook momenten waarop elk kind kan kiezen om mee te doen aan een activiteit in een andere groepsruimte of de speelhal, bij en/of met andere kinderen. Dit is geheel vrijblijvend en alleen op initiatief van het kind. Zo kan elk kind, vanuit de veiligheid van de eigen groep, stapje voor stapje en spelenderwijs de wereld verder gaan verkennen. Dit bevordert de sociale ontwikkeling, geeft een kind extra zelfvertrouwen en hij of zij weet dat er altijd een uitdaging ‘letterlijk’ om de hoek ligt.

Kindcentrum Petteflet heeft een grote, kindvriendelijk ingerichte tuin waar kinderen spelenderwijs alles kunnen ontdekken. De tuin is grotendeels overdekt zodat er het hele jaar buiten kan worden gespeeld. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen veel buiten zijn, de buitenlucht verhoogt de weerstand. Daarnaast gaan wij ook regelmatig met de kinderen wandelen in de omgeving en bezoeken we bijvoorbeeld de kinderboerderij of een speeltuin. Met name Kinderboerderij Hagerhof wordt regelmatig bezocht. Wij vinden het belangrijk om kinderen en dieren met elkaar in contact te brengen en tegelijkertijd de kinderen iets te leren en te laten ervaren over dier en natuur.

Bovendien beschikt de Petteflet over een bijzonder theater. Kinderen vinden het geweldig om hier bezig te zijn met toneel, schminken en verkleedactiviteiten. Experimenterend en onderzoekend bezig zijn wordt gestimuleerd. Door spel leren kinderen heel erg veel. Ons motto is dan ook Kinderpret in Petteflet!

Aan de grote tafel knutselen we samen en komen de puzzels en spelletjes tevoorschijn. Ook gaan we regelmatig op stap: even een boodschap doen, naar de speeltuin of de kinderboerderij. 

Als kinderen daar aan toe zijn, starten we met activiteiten die gericht zijn op de voorbereiding op de basisschool. We gaan dan aan de slag met taal, letters, kleuren, vormen en begrippen als oorzaak en gevolg. 

Kinderdagverblijf Petteflet is op zoek naar ouders die de oudercommissie willen versterken. Heeft u interesse? Dan kunt u contact opnemen met Beppie Hugens (manager kindcentrum) via bhugens@spring-kinderopvang.nl.

Nieuwsgierig geworden? 
U bent van harte welkom voor een rondleiding! U kunt een rondleiding aanvragen via het formulier op deze website. Dan zorgen wij dat er iemand voor u klaarstaat om u rond te leiden en al uw vragen te beantwoorden. 

Diensten

Wat u precies mag verwachten wanneer u kiest voor dagopvang bij Spring, leest u in onze folder Dagopvang bij Spring

Voor meer informatie, bijvoorbeeld over welke opvangmogelijkheid het beste bij uw situatie past, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. U vindt de contactgegevens op deze locatiepagina onder het tabblad 'Locatiegegevens'.

 

Tarieven

Tarieven
Spring Kinderopvang biedt all-inclusive tarieven. Dat wil zeggen: alles wat komt kijken bij de opvang van uw kind is bij de prijs inbegrepen. De tarieven zijn dus inclusief luiers, fles- en babyvoeding.

Rekenhulp
Benieuwd wat u in uw situatie netto voor kinderdagopvang betaalt? (Dus na aftrek van de kinderopvangtoeslag.) Dit kunt u eenvoudig berekenen via onze rekenhulp! Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. 

 

Locatiegegevens

Wijziging doorgeven?

Geef hier een wijziging in uw persoonsgegevens door. Een wijziging in de opvang van uw kind kunt u doorgeven middels de 'groene button' rechts op deze website.

Contactgegevens

Voor vragen over onze dienstverlening kunt u contact opnemen met onze klantenservice (bijv. over de plaatsing van uw kind of over uw contract). Heeft u een vraag aan één van onze pedagogisch medewerkers op locatie of wilt u bijv. uw kind ziekmelden, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met het kinderdagverblijf.


Kinderdagverblijf Petteflet
Wylrehofweg 11a
5912 PM Venlo

T groep 1: 088 2088 621
T groep 2: 088 2088 622
T groep 3: 088 2088 623
T groep 4: 088 2088 624
 
E-mail: 

petteflet@spring-kinderopvang.nl


Klantteam 1

E-mail: 
klantteam1@spring-kinderopvang.nl

T: 088 2088 301

Of neem contact met ons op via het contactformulier.


Openingstijden kinderdagverblijf Petteflet

Maandag t/m vrijdag
Van 7.00 tot 18.30 uur

LRKP

Bekijk kinderdagverblijf Petteflet in het Landelijk Register Kinderopvang voor de laatste rapporten van de GGD. Ook vindt u hier het registratienummer dat u nodig heeft om kinderopvangtoeslag aan te vragen.