loading

pagina printen

Kinderdagverblijf Vuurtoren Vierlingsbeek

Kindcentrum De Vuurtoren is centraal gelegen in Vierlingsbeek, naast Gemeenschapshuis de Joffershof. Op honderd meter afstand ligt basisschool Laurentiushof, waarin ook onze BSO Vuurtoren zich bevindt. Het kinderdagverblijf (1 groep) deelt het gebouw met de peuterspeelzaal. De kinderen spelen in lichte, open groepsruimte. De Vuurtoren staat voor gehechtheid en veiligheid. Alleen een kind dat zich veilig en vertrouwd voelt, kan zich optimaal ontwikkelen. De band die pedagogisch medewerkers met de kinderen opbouwen is dan ook groot en belangrijk.

Uitgebreid activiteitenaanbod en VVE
Het is belangrijk dat kinderen worden uitgedaagd om te ontdekken, te ervaren en te spelen. Dit vergroot hun zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Daarom biedt De Vuurtoren een uitgebreid activiteitenprogramma aan. Hierbij wordt gewerkt met het voor- en vroegschoolse educatie programma Uk en Puk (onderdeel van Ik en Ko) wat ook door de basisschool wordt gebruikt. Deze methode biedt handvaten om gericht te werken aan de ontwikkeling van de kinderen. Dit wordt gedaan door per leeftijdsgroep en op niveau activiteiten aan te bieden vanuit een thema. Alle ontwikkelingsgebieden komen hierbij aan bod: creatief, constructief, cognitief, sociaal en motorisch. Daarnaast krijgen de kinderen iedere dag een bewegingsactiviteit aangeboden. Dit kan in de groepsruimte, in de hal of buiten zijn, maar ook in de speelzaal van de basisschool.

Aandacht voor alle leeftijden
Voor een baby is de pedagogisch medewerker 'een veilige haven'. De één op één momenten zijn belangrijk. Het flesje (al dan niet gekolfd), even nagenieten op de bank, spelen op de grote mat en in de box, het slapen gaan in een eigen vertrouwd bedje, dat zijn allemaal momenten waaraan we bewust aandacht geven. Al snel bouwt een baby een band op met de vaste verzorgers en zal hen herkennen. Samen met de ouders zorgen we over en weer voor een goede overdracht en stemmen we het ritme af. Al na een paar maanden op het kinderdagverblijf gaan kinderen genieten van de spelende kinderen om hen heen en is er herkenning.

Ook de baby’s en dreumesen worden betrokken bij het activiteitenprogramma. Een baby doet natuurlijk nog niet mee met bijvoorbeeld een klimparcours, maar wordt toch gestimuleerd door de sfeer op de groep en het kijken naar andere kinderen. Tijdens ieder contactmoment met jonge kinderen wordt bewust gebruik gemaakt van taal of de motorische ontwikkeling gestimuleerd door op verschillende manieren te bewegen. Dreumesen willen vooral kijken en rommelen met alle (vaak weer nieuwe) materialen. In het activiteitenprogramma worden ook specifiek activiteiten aangeboden voor deze leeftijdsgroep. Door de dag heen wordt gekeken naar het ritme van de groep en de individuele kinderen.

Iedere dag naar buiten!
Buiten zijn twee grote natuurlijke speelruimten met ruime zandbakken, speelhuisjes en picknicktafels. De kinderen kunnen zich uitleven op traptractors, driewielers, loopfietsjes enzovoort. De medewerkers gaan iedere dag met de kinderen naar buiten, ook bij regen, wind of sneeuw! Daarnaast worden er regelmatig uitstapjes gemaakt met de bolderwagen.

Nieuwsgierig geworden? 
U bent van harte welkom voor een rondleiding! U kunt een rondleiding aanvragen via het formulier op deze website. Dan zorgen wij dat er iemand voor u klaarstaat om u rond te leiden en al uw vragen te beantwoorden. En bovendien ontvangt u vrijblijvend drie keer gratis het tijdschrift Fabulous Mama! 

Diensten

Wat u precies mag verwachten wanneer u kiest voor dagopvang bij Spring, leest u in onze folder Dagopvang bij Spring

Voor meer informatie, bijvoorbeeld over welke opvangmogelijkheid het beste bij uw situatie past, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. U vindt de contactgegevens op deze locatiepagina onder het tabblad 'Locatiegegevens'.

 

Tarieven

Tarieven
Spring Kinderopvang biedt all-inclusive tarieven. Dat wil zeggen: alles wat komt kijken bij de opvang van uw kind is bij de prijs inbegrepen. De tarieven zijn dus inclusief luiers, fles- en babyvoeding.

Rekenhulp
Benieuwd wat u in uw situatie netto voor kinderdagopvang betaalt? (Dus na aftrek van de kinderopvangtoeslag.) Dit kunt u eenvoudig berekenen via onze rekenhulp! Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. 

 

Locatiegegevens

Wijziging doorgeven?

Geef hier een wijziging in uw persoonsgegevens door. Een wijziging in de opvang van uw kind kunt u doorgeven middels de 'groene button' rechts op deze website.

Contactgegevens

Voor vragen over onze dienstverlening kunt u contact opnemen met onze klantenservice (bijv. over de plaatsing van uw kind of over uw contract). Heeft u een vraag aan één van onze pedagogisch medewerkers op locatie of wilt u bijv. uw kind ziekmelden, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met het kinderdagverblijf.


Kinderdagverblijf Vuurtoren
Pastoor Jansenstraat 23
5821 AZ Vierlingsbeek

T: 088 2088 376

E-mail: 
vuurtoren@spring-kinderopvang.nl


Klantteam 2

E-mail: 
klantteam2@spring-kinderopvang.nl

T: 088 2088 302

Of neem contact met ons op via het contactformulier.


Openingstijden kinderdagverblijf Vuurtoren

Maandag t/m vrijdag  
Ochtend van 7.30 - 13.00 uur
Middag van 13.00 - 18.30 uur

Verlengde opvang
Ochtend van 7.30 - 14.00 uur
Middag van 12.00 - 18.30 uur

LRKP

Bekijk kinderdagverblijf Vuurtoren in het Landelijk Register Kinderopvang voor de laatste rapporten van de GGD. Ook vindt u hier het registratienummer dat u nodig heeft om kinderopvangtoeslag aan te vragen.