loading

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang. U kunt kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Daar vindt u ook voor wie kinderopvangtoeslag bedoeld is en wanneer u ervoor in aanmerking komt.

De hoogte van uw kinderopvangtoeslag is van verschillende dingen afhankelijk. Bijvoorbeeld van uw inkomen, van het aantal kinderen dat gastouderopvang geniet en van het aantal opvanguren waarvoor u recht op kinderopvangtoeslag hebt.

Om kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst aan te vragen heeft u het LRKP-registratienummer van uw gastouder nodig. Alle gastouders van Spring staan geregistreerd in het LRKP.

Let op: sinds 1 januari 2014 dient u de toeslag aan te vragen binnen drie maanden na de maand dat de kinderopvang is begonnen. 

Werkloos, maar wel recht op kinderopvangtoeslag?
Gaat uw kind naar de kinderopvang en wordt u werkloos, dan heeft u nog minimaal drie maanden recht op kinderopvangtoeslag. Ook na deze drie maanden kan het zijn dat u recht heeft op kinderopvangtoeslag. Meer weten? Bekijk de mogelijkheden op de website van de Belastingdienst: www.belastingdienst.nl 

Berekening
Wilt u weten hoeveel kinderopvangtoeslag u van de Belastingdienst mag verwachten? Bel dan met 0800-0543 of maak een proefberekening op de website van de Belastingdienst.