Spring kinderopvang | Meer mogelijkheden met flexibel maatwerk
Istock 1171422992 2000
Jouw opvang

Meer mogelijkheden met flexibel maatwerk

Naast onze basis producten voor 40 en 52 weken, bieden we met de onderstaande opties opvang op maat. Nét wat flexibeler en ook mogelijk in combinatie met een basis product. Zo kun je de opvang nog beter afstemmen op je eigen situatie en de behoefte van je kind. Maatwerk is niet op al onze locaties mogelijk. Wil je weten wat de mogelijkheden in jouw omgeving zijn, neem dan contact op met onze klantenservice. Onze collega's kijken graag met je mee! 

De mogelijkheden op een rijtje
  • extra opvang
  • vervroegde en verlengde opvang
  • om-de-week opvang
  • flexibele dagopvang
  • 4-10 weken opvang tijdens vakanties (bso)

Hieronder lees je (in het kort) meer over deze mogelijkheden. Benieuwd naar de spelregels en hoe de opvang werkt in de praktijk? Kijk dan in onze aanvullende voorwaarden of neem contact op met onze klantenservice. 

Extra opvang
Soms heb je gewoon een keertje extra opvang nodig. Bijvoorbeeld omdat oma en opa niet kunnen oppassen, omdat je verplichtingen hebt op je werk of als incidentele aanvulling op je contract. Ben je al klant bij Spring? Dan kun je de extra opvang aanvragen via de ouderapp!

Vervroegde en verlengde opvang
Onze opvang locaties zijn geopend van 7.30 tot 18.30 uur. Maar niet voor iedereen zijn dit passende tijden. Heb je behoefte aan opvang die eerder begint of langer duurt? Dan kun je gebruik maken van vervroegde of verlengde dagopvang.

Om-de-week opvang
Dagopvang en buitenschoolse opvang in de even óf de oneven weken op een vaste dag. Ideaal voor gescheiden ouders of werkende ouders in wisseldiensten. Voor de dagopvang het hele jaar door om-de-week gegarandeerd van opvang. Voor de buitenschoolse opvang op alle contractuele dagen na school. Ook heel handig om direct te kijken welke aanvulling er in vakanties nodig is door opvang tijdens vakanties toe te voegen.

Flexibele dagopvang
Heel fijn als je dagopvang nodig hebt op wisselende dagen.

Hoe werkt het?
Op je overeenkomst staat hoeveel dagen in de week opvang je nodig hebt. In overleg met jou reserveren wij een plekje voor je kind. Hierbij houden we altijd een extra dag voor je vrij. Heb je bijv. twee dagen in de week flexibele opvang nodig, dan reserveren wij er drie. Jij laat weten welke dagen dit moeten zijn. In de ouderapp kun je vervolgens uiterlijk vier weken van tevoren doorgeven wanneer je kind definitief naar de opvang komt.

Flexibele opvang is alleen mogelijk op basis van 52 weken opvang. De ruilregels zijn hierbij van toepassing.

De locaties
We bieden flexibele opvang aan op de onderstaande locaties:

Opvang tijdens vakanties - 4-10 weken (bso)
Behoefte aan buitenschoolse opvang op vakantiedagen op een vaste dag, maar geen behoefte aan een 52 weken contract? Dan kun je bij ons kiezen voor 4 tot en met 10 weken opvang tijdens vakanties. Welke weken jouw kind naar de bso komt, kun je zelf bepalen. Dit kan net dat beetje extra ruimte geven tijdens schoolvakanties.

Hoe werkt het?
Op je overeenkomst staat hoeveel uur per kalenderjaar je inkoopt en voor welke dag in de week. Jij laat weten op welke vakantiedagen de uren worden ingezet. Uiterlijk vier weken (28 dagen) van tevoren dient te worden doorgegeven wanneer je kind definitief naar de opvang komt.
Let op: vanaf 2024 dient dit uiterlijk 8 weken (56 dagen) van tevoren worden doorgegeven.

Elke locatie is op zijn manier bijzonder

Spring heeft veel verschillende locaties in Oost-Brabant en Noord-Limburg.

Onze locaties
Onze locaties