Istock 1226949032 2000
Jouw opvang

Flexibiliteit met onze gastouderopvang

Kleinschalige, professionele opvang voor je kind; bij jou thuis of bij een gastouder thuis. Dat is gastouderopvang via Spring. En dat is niet alleen fijn en vertrouwd voor je kind. Als ouder biedt gastouderopvang je veel flexibiliteit. Zo is er ook de mogelijkheid voor opvang in de weekenden of de avonden. En wist je dat je voor onze gastouderopvang ook gewoon kinderopvangtoeslag krijgt?

Al onze gastouders bieden:
  • erkende en veilige opvang in een thuisomgeving
  • gediplomeerde gastouders
  • professionele en persoonlijke bemiddeling
  • opvang op maat en flexibiliteit
  • betaling per uur
Gastouderopvang: hoe werkt het?

Er zijn veel verschillende gastouders. Hoe maak je als ouder nu de juiste keuze? Ons gastouderbureau biedt ouders hierbij de helpende hand. Samen met één van onze bemiddelingsmedewerkers kijk je welke gastouder het beste bij jouw situatie past. 

Als er een mogelijke match tussen jou en een gastouder is, dan vindt er een vrijblijvende kennismakingsafspraak plaats. Is er van allebei de kanten een positief gevoel? Dan volgt het tweede gesprek: het koppelgesprek. Hierin worden alle praktische zaken rondom de opvang besproken en vastgelegd. Wij regelen we alle zaken rondom de plaatsing. Natuurlijk staan we ook voor je klaar als de opvang eenmaal is gestart. En is je gastouder ziek of op vakantie? Dan helpen wij bij het zoeken naar alternatieve opvangmogelijkheden.

 

Veiligheid en kwaliteit staan voorop

Of je kind nu bij een gastouder thuis wordt opgevangen of in je eigen huis; het is erg belangrijk dat de locatie veilig en gezond is. Daarom voert ons gastouderbureau voordat de opvang start altijd een ‘risico-inventarisatie (RIE) uit. Tijdens deze inventarisatie controleren we onder andere of er voldoende rookmelders aanwezig zijn, of er geen losliggende snoeren zijn en of er (heel belangrijk!) voldoende speelruimte is. Deze RIE wordt daarna jaarlijks herhaald.

Het mooiste van onze gastouderopvang is dat je er van op aan kunt dat de opvang goed is. Zo zijn al onze gastouders met zorg door ons geselecteerd, hebben ze een erkend diploma en zijn ze in bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag, net als eventuele huisgenoten. Daarnaast worden ons gastouderbureau en onze gastouders jaarlijks gecontroleerd door de GGD. In het Landelijk Register Kinderopvang vind je de rapporten.

En wist je dat onze gastouderopvang, net als alle andere opvanglocaties van Spring, een oudercommissie heeft? Deze bestaat uit een aantal ouders (uit de verschillende regio’s waar onze gastouders werkzaam zijn) en vertegenwoordigt de belangen van alle ouders en kinderen die gastouderopvang via Spring afnemen.

Mogelijkheden en maatwerk

Wij bieden gastouderopvang in Oost-Brabant en Noord-Limburg. Daarnaast kun je ook kiezen voor dagopvangpeuteraanbodtussenschoolse opvangbuitenschoolse opvang en flexibel maatwerk.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze gastouderopvang? Onze bemiddelingsmedewerkers van het gastouderbureau staan je graag te woord.

Elke locatie is op zijn manier bijzonder

Spring heeft veel verschillende locaties in Oost-Brabant en Noord-Limburg.

Onze locaties
Onze locaties