wij zijn spring.
wie word jij?

Gastouderopvang: hoe werkt het?

De begeleiding van ons gastouderbureau is professioneel én persoonlijk. Op basis van jouw wensen zoeken wij naar een geschikte gastouder. Daarna regelen we alle zaken rondom de plaatsing. En natuurlijk staan we ook voor je klaar als de opvang eenmaal is gestart.

Werkwijze

Na de inschrijving neemt een van onze bemiddelingsmedewerkers contact met je op en plannen we een intakegesprek bij je thuis waarin de opvangwensen worden besproken. Daarna gaan we op zoek naar een geschikte gastouder. Als er een mogelijke match is, volgt een (vrijblijvende) kennismakingsafspraak. Is er van beide kanten een positief gevoel? Dan volgt een tweede gesprek: het koppelingsgesprek. Tijdens dit gesprek worden alle praktische zaken rondom de opvang besproken en vastgelegd in een overeenkomst. Na het ondertekenen van de overeenkomst kan de opvang van start gaan.

Twee maanden na de start volgt een evaluatie met de bemiddelingsmedewerker, de ouder(s) en de gastouder. Tijdens dit gesprek bekijken we of er eventueel afspraken bijgesteld of aangevuld moeten worden. Daarna vindt jaarlijks een evaluatie plaats.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze gastouderopvang? Bekijk dan  onze brochure of het volledige overzicht van wat je als ouders mag verwachten van gastouderopvang bij Spring. Voor persoonlijk contact staan onze bemiddelingsmedewerkers je graag te woord. Zie ook de veelgestelde vragen.

contact