wij zijn spring.
wie word jij?

Gastouder bij Spring: hoe werkt het?

De begeleiding van ons gastouderbureau is professioneel én persoonlijk. Op basis van jouw wensen zoeken wij naar een geschikt gezin. Daarna regelen we alle zaken rondom de plaatsing. En natuurlijk staan we ook voor je klaar als de opvang eenmaal is gestart.

Intake

Na de inschrijving neemt een van onze bemiddelingsmedewerkers contact met je op. Samen maken jullie een afspraak voor het intakegesprek bij je thuis. Tijdens dit gesprek wordt onder andere jouw beschikbaarheid en pedagogische visie besproken. Daarnaast wordt gekeken of je voldoet aan eisen en selectiecriteria waaraan onze gastouders moeten voldoen.

Kennismaking met ouders

Na het intakegesprek kijkt onze bemiddelingsmedewerker of er passend aanvragen zijn. Zo ja, dan bespreken we met je of je openstaat voor een vrijblijvende kennismaking. Heb je interesse, dan vragen wij de ouders contact met je op te nemen voor een afspraak.

Koppeling en evaluatie

Is er van beide kanten een positief gevoel? Dan volgt een tweede gesprek: het koppelingsgesprek. Tijdens dit gesprek worden alle praktische zaken rondom de opvang besproken en vastgelegd in een overeenkomst. Na het ondertekenen van de overeenkomst kan de opvang van start gaan.

Twee maanden na de start volgt een evaluatie tussen de bemiddelingsmedewerker, de ouder(s) en de gastouder. Tijdens dit gesprek bekijken we of er eventueel afspraken bijgesteld of aangevuld moeten worden. Daarna vindt jaarlijks een evaluatie plaats.

Meer weten?

Wil je meer informatie over welke ondersteuning ons gastouderbureau je kan bieden? Neem dan contact op met onze bemiddelingsmedewerkers. Zij staan voor je klaar.

contact