wij zijn spring.
wie word jij?

Gastouder bij Spring: ondersteuning

Als gastouder kun je kinderen bij je thuis opvangen of bij het kind thuis. Maar gastouderopvang is natuurlijk meer dan alleen een dag ‘leuk met de kinderen spelen’. Ook als gastouder ben je verantwoordelijk voor professionele opvang en moet je aan allerlei wet- en regelgeving voldoen. Daarnaast wil je graag jezelf blijven ontwikkelen. Wij ondersteunen je bij dit alles.

Het gastouderbureau van Spring biedt:

  • professionele pedagogische ondersteuning
  • organisatorische ondersteuning op het gebied van veiligheid (RIE, GGD, LRK en EHBO)
  • professionele bemiddeling
  • gratis promotie via ons (flyers, gevelbord, website)
  • administratieve ondersteuning
  • een vast contactpersoon (bemiddelingsmedewerker) en een persoonlijke benadering
  • een bonus als je zelf een nieuw gezin aanmeldt!

Pedagogische ondersteuning

Bij ons sta je er als gastouder niet alleen voor. Wij bieden (bij)scholing voor diverse pedagogische onderwerpen. Daarnaast zijn onze bemiddelingsmedewerkers pedagogisch geschoold en hebben ze zelf ervaring in de kinderopvang. Dat maakt hen goede, professionele gesprekspartners waar je als gastouder met al je vragen terecht kunt. Bovendien kun je als gastouder extra ondersteuning krijgen van de afdeling kwaliteit en beleid van Spring. En heb je nog niet alle certificaten of diploma’s die je nodig hebt als gastouder? Dan kunnen we ook hierbij begeleiding bieden.

Organisatorische ondersteuning

Wij verzorgen jouw inschrijving in het LRK-register en ondersteunen bij de aanvraag van je Verklaring Omtrent het Gedrag. Verder kun je kosteloos deelnemen aan de (verplichte) basiscursus EHBO voor kinderen en de jaarlijkse herhaling. En dreigt je VOG of EHBO certificaat te verlopen? Dan geven we je een seintje. Daarnaast voeren we jaarlijks een RIE (risico-inventarisatie Veiligheid en Gezondheid) uit bij al onze gastouders. Gaat er toch onverhoopt iets mis? Dan kun je gebruikmaken van onze gratis aanvullende aansprakelijkheidsverzekering.

Administratieve ondersteuning

Ouders kunnen eenvoudig via ons online systeem de opvang regelen. Ook voor jou als gastouder heeft dit systeem voordelen. Zo krijg je jaarlijks een overzicht met alle opvanguren en vergoedingen waarmee je de belastingaangifte kunt doen. Daarnaast innen wij voor jou de opvangvergoeding bij de ouder en betalen deze na ontvangst aan je uit. Hier hoef je je dus zelf geen zorgen om te maken.

Gratis promotie

Potentiële klanten oriënteren zich op verschillende manieren (online en offline). Als gastouder wil je je diensten natuurlijk graag promoten. Maar hoe? Dit kan heel makkelijk met behulp van onze gratis gepersonaliseerde flyer. Verspreid deze huis-aan-huis of leg ze op belangrijke plekken bij jou in de buurt! Ook voorzien wij – als je dit wilt – in een gratis gevelbordje, waarmee je duidelijk kunt laten zien dat je als gastouder actief bent. En wil je graag online goed vindbaar zijn? Promoot je dan dan op onze website via een persoonlijke pagina.

Meer weten?

Wil je meer informatie over welke ondersteuning ons gastouderbureau je kan bieden? Neem dan contact op met onze bemiddelingsmedewerkers. Zij staan voor je klaar.

contact