Istock 1226949032 2000
Jouw locatie

Gastouder Marion Jenniskens | Overloon

Marion Jenniskens is gastouder in Overloon en biedt opvang aan kinderen tussen 0 en 4 jaar oud tijdens werktijden. Haar opvanglocatie is landelijk gelegen. Er is een grote (goed afgeschermde) tuin waar naar hartenlust buiten gespeeld kan worden (voetballen, trampoline, verstoppertje spelen, ravotten op het gras, schaapjes kijken en konijntjes aaien). In de zomer kunnen er frambozen, rode bessen en kersen geplukt en gegeten worden. In de herfst zijn er kastanjes en walnoten. Ook binnen is genoeg ruimte om te spelen. Er is een aparte slaapkamer voor de kindjes die overdag nog slapen.

Spring kinderopvang

 Gastouder Marion stelt zich voor:

  • Mijn activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd en de interesses van de kinderen. Ook doen we gerichte activiteiten die passen bij de verschillende seizoenen. Ik vind het erg leuk om te tekenen en schilderen. Verder doe ik graag bordspelletjes met de kinderen. Zelf houd ik erg van lezen. Dit leesplezier probeer ik over te brengen op de kinderen. 
  • Buitenspelen vind ik erg belangrijk. De kinderen kunnen dan fijn hun energie kwijt. Er valt bovendien van alles te ontdekken in de tuin (slakken, wormen en vlinders) en te doen (zoals hutten bouwen).
  • Als gastouder hecht ik waarde aan kleinschaligheid en huiselijkheid. Kinderen moeten zich veilig voelen. Ik vind het belangrijk dat ze leren hoe ze met elkaar omgaan en wat wel en niet mag. Dat ze leren door te doen en te kijken. Verder vind ik rust en vaste structuur belangrijk.