wij zijn spring.
wie word jij?

Gastouder Anneloes de Cock

Anneloes de Cock is gastouder in St. Anthonis. Ik bied opvang tijdens werktijden aan kinderen tussen 0 en 4 jaar. In overleg is ook flexibele opvang mogelijk. Haar opvanglocatie is nabij basisschool Leander en heeft verrassend veel ruimte om buiten te spelen. Je kind zal zich geen moment vervelen! 

Gastouder Anneloes stelt zich voor: 

  • Ik ben getrouwd met Rob en moeder van twee tieners. Ook labradoodle Bo maakt sinds een aantal jaar deel uit van ons gezin.
  • Buiten kunnen de kinderen kunnen zich volop vermaken met autootjes, ballen, stoepkrijt en de zandbak. Ook is er een grasveld waarop lekker gevoetbald kan worden. Daarnaast helpen de kinderen mee met de verzorging van de dieren. Ook heb ik een eigen groente tuin, waar we in de zomer veel groente en fruit uit halen.
  • Binnen is er voldoende speelgoed dat goed aansluit bij de verschillende leeftijden. Het speelgoed varieert van poppen en een keukentje tot duplo en puzzels.
  • Elke maand worden de activiteiten afgestemd op een bepaald thema met beer Kiki. Zo heb ik bijvoorbeeld het thema 'zwaailichten' gehad, waarbij als afsluiting een politieagent met dienstwagen op bezoek kwam. De thema’s en de activiteiten sluiten goed aan bij de belevingswereld en de leeftijd van de kinderen. Naast de 'Kiki-thema's' sluit ik ook aan bij de Modderdag, Boekenweek en Nationale Voorleesdagen.
  • Ik werk zoveel mogelijk met een vaste dagindeling. De ontvangst, het fruit en brood eten, slapen en een koekje eten. Alles gaat volgens een vast ritme. Dit doe ik om de kinderen zoveel mogelijk structuur te geven.
  • Ik wil de kinderen een warme, veilige en gezellige plek bieden, waar ze kunnen spelen met leeftijdsgenootjes en waar ze leren omgaan met kinderen van andere leeftijden. Alle kinderen mogen zichzelf zijn en zich ontwikkelen in hun eigen tempo. Ook kinderen met een beperking zijn van harte welkom. Bij mij staan veiligheid, respect en plezier voorop.

Meer informatie 
Wil je een vrijblijvend intakegesprek over de opvangmogelijkheden of een vraag stellen? Neem dan contact op met het gastouderbureau. Je kunt je kind(eren) ook direct inschrijven.

Neem een kijkje

nieuws

meer nieuws

Vragenlijst en beslisboom neusverkouden kinderen gewijzigd

De beslisboom voor het wel of niet toelaten van neusverkouden kinderen op de kinderopvang en school wordt op zeer grote schaal gebruikt. Door het intensieve gebruik zijn er nieuwe vragen naar boven gekomen. In een aantal gevallen heeft dit geleid tot een aanpassing van de beslisboom en vragenlijst. Aldus BOinK.

Lees verder

vragenlijst en beslisboom neusverkoudheid

Kinderen tussen 0 en 6 jaar met een snotneus mogen onder bepaalde voorwaarden naar de kinderopvang. I.s.m. AJN Jeugdartsen Nederland heeft BOinK een vragenlijst en beslisboom ontwikkeld (voor kinderen van 0-6 jaar én voor kinderen van 6-12 jaar) die kan helpen bij het bepalen of een neusverkouden kind wel of niet naar de opvang mag.

Lees verder