wij zijn spring.
wie word jij?

Maatwerk

Naast onze basis producten voor 40 en 52 weken, bieden we met de onderstaande opties opvang op maat. Nét wat flexibeler en ook mogelijk in combinatie met een basis product. Zo kun je de opvang nog beter afstemmen op je eigen situatie en de behoefte van je kind.

Maatwerk is niet op al onze locaties mogelijk. Wil je weten wat de mogelijkheden in jouw omgeving zijn, neem dan contact op met onze klantenservice. Onze collega's kijken graag met je mee! 

de mogelijkheden op een rijtje

  • extra opvang
  • vervroegde en verlengde opvang
  • om-de-week opvang
  • flexibele dagopvang
  • 7-weken vakantieopvang

En wist je dat we ook gastouderopvang bieden? Een flexibel en kleinschalig alternatief.

Hieronder lees je (in het kort) meer over deze mogelijkheden. Benieuwd naar de spelregels en hoe de opvang werkt in de praktijk? Kijk dan in onze aanvullende voorwaarden of neem contact op met onze klantenservice. 

Extra opvang

Soms heb je gewoon een keertje extra opvang nodig. Bijvoorbeeld omdat oma en opa niet kunnen oppassen, omdat je verplichtingen hebt op je werk of als incidentele aanvulling op je contract. Ben je al klant bij Spring? Dan kun je de extra opvang aanvragen via de ouderapp!

Vervroegde en verlengde opvang

Onze opvang locaties zijn geopend van 7.30 tot 18.30 uur. Maar niet voor iedereen zijn dit passende tijden. Heb je behoefte aan opvang die eerder begint of langer duurt? Dan kun je gebruik maken van vervroegde of verlengde dagopvang.

Om-de-week opvang

Dagopvang en buitenschoolse opvang in de even óf de oneven weken op een vaste dag. Zowel tijdens schoolweken als in de vakanties. Dus het hele jaar door om-de-week gegarandeerd van opvang. Ideaal voor gescheiden ouders of werkende ouders in wisseldiensten.

Flexibele dagopvang

Heel fijn als je dagopvang nodig hebt op wisselende dagen.

Hoe werkt het?
Op je overeenkomst staat hoeveel dagen in de week opvang je nodig hebt. In overleg met jou reserveren wij een plekje voor je kind. Hierbij houden we altijd een extra dag voor je vrij. Heb je bijv. twee dagen in de week flexibele opvang nodig, dan reserveren wij er drie. Jij laat weten welke dagen dit moeten zijn. In de ouderapp kun je vervolgens uiterlijk vier weken van tevoren doorgeven wanneer je kind definitief naar de opvang komt.

Flexibele opvang is alleen mogelijk op basis van 52 weken opvang. De ruilregels zijn hierbij van toepassing.

De locaties
We bieden flexibele opvang aan op de onderstaande locaties:

Vakantieopvang - 7 weken

Behoefte aan buitenschoolse opvang op vakantiedagen en studiedagen op een vaste dag, maar geen behoefte aan een 52 weken contract? Dan kun je bij ons kiezen voor 7 weken vakantieopvang. Welke weken jouw kind naar de bso komt, kun je zelf bepalen. Dit kan net dat beetje extra ruimte geven op dagen dat de kinderen niet naar school gaan.

Hoe werkt het?
Op je overeenkomst staat hoeveel uur je per jaar inkoopt en voor welke schoolvrije dag(en). Jij laat weten op welke schoolvrije dagen de uren worden ingezet. (Dit is alleen mogelijk voor de dagdelen die in de ouderapp zichtbaar zijn, dus niet per uur.) Uiterlijk vier weken van tevoren dient te worden doorgegeven wanneer je kind definitief naar de opvang komt.

Meer weten?

Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze collega's kijken graag met je mee. Ook kunnen zij voor je berekenen wat de netto kosten zijn voor het maatwerk. De tarieven voor maatwerk vind je terug in de tarieflijsten voor dagopvang en buitenschoolse opvang.

Tip: kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen.