Istock 980387248 2000
Uitgelicht

9 september: Nationale Dag van de Geboorte

Vandaag is het de Nationale Dag van de Geboorte. Op deze dag vieren we dat de meeste kinderen gezond ter wereld komen. Maar we staan er ook bij stil dat dit niet vanzelfsprekend is.

Als je kindje extra hulp en zorg nodig heeft, kan het lastig zijn om gebruik te maken van de kinderopvang. Inclusieve kinderopvang, dus kinderopvang voor alle kinderen, is in Nederland nog onvoldoende geregeld in wetgeving en beleid. Daarom deed het College voor de Rechten van de Mens in mei dit jaar een oproep aan het demissionair kabinet om hiervoor beleid te ontwikkelen.

Deze oproep gaat ons aan het hart. Wij doen graag dat stapje meer om te kijken hoe we passende opvang kunnen bieden, vaak samen met onze partners en de ouders. Zo hebben ouders pedagogisch medewerkers geholpen bij het aanleren van gebarentaal, waardoor hun dove kindjes zich ook op de opvang goed konden uiten. En werken we op één van onze locaties samen met een wijkverpleegkundige, zodat een kindje dat sondevoeding nodig heeft dit bij ons toegediend kan krijgen. In goed overleg is er veel mogelijk. Samen staan we sterk!