loading

Afsluiting 'Wat heb jij aan vandaag?' psz Op Stap De Piramide

De afgelopen weken hebben de kinderen van peuterspeelzaal Op Stap De Piramide zich bezig gehouden met thema 'Wat heb jij aan vandaag?'
Natuurlijk is er eerst tijdens de carnaval volop verkleed en gefeest in mooie feestkleren. Net als 'Olifant en Giraf die naar het feest van Krokodil gingen'.
Daarnaast hebben de kinderen veel in de huishoek gespeeld met een wasmachine, strijkplank en het droogrekje. Ze leerden hoe een wasmachine draait, dat de was wordt gewassen met sop en dat je deze daarna (zelf!) met wasknijpers gaat ophangen. Niet alleen leuke en leerzame activiteiten die goed zijn voor de fijne motoriek, maar het is ook erg leuk om te zien dat de kinderen elkaar hierbij helpen!
Tot slot is er met alle kinderen een uitstapje gemaakt met de stint naar de winkel. De echte wereld komt zo dichtbij en hier leren kinderen veel van. Bijvoorbeeld het uitkiezen wat je wilt kopen, passen en betalen. Samen hebben de kinderen kleertjes gekocht voor pop Puk. Eerst kijken of Puk de nieuwe sokken wel past en daarna betalen bij de kassa. Natuurlijk mochten de kinderen ook dit zelf doen.
Op de groep is een 'winkel' ontstaan waar nu volop kleding wordt verkocht. En wat horen de pedagogisch medewerkers de 'verkopers' zeggen als de klant betaald heeft met zijn of haar pasje? "Alsjeblieft en een fijne dag!"
Nu dit thema klaar is, gaan de kinderen lekker buiten genieten van het lentezonnetje en zich voorbereiden op het nieuwe thema: Dieren op de Boerderij.
Lekker Buitenspelen _Wat Heb Jij Aan Vandaag
Naar De Winkel Met De Stint _Wat Heb Jij Aan Vandaag
Opzoek Naar Kleding Voor Puk _Wat Heb Jij Aan Vandaag
Past Puk Dit 1_Wat Heb Jij Aan Vandaag
Past Puk Dit 2_Wat Heb Jij Aan Vandaag
Afrekenen Bij De Kassa _Wat Heb Jij Aan Vandaag
Deel dit bericht: