wij zijn spring.
wie word jij?

Compensatie eigen bijdrage kinderopvang voor ouders die geen toeslag ontvangen

Het kabinet gaat de eigen bijdrage compenseren van ouders die tijdens de gedwongen sluiting van de kinderopvang (vanwege Corona) de rekening hebben doorbetaald en tot nu toe buiten de compensatieregeling vielen.

Het kabinet gaat de eigen bijdrage compenseren van ouders die tijdens de gedwongen sluiting van de kinderopvang (vanwege het coronavirus) de rekening hebben doorbetaald en tot nu toe buiten de compensatieregeling vielen. Deze compensatie is dus bedoeld voor de ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag en geen vergoeding voor kinderopvang van hun gemeente ontvangen). Hoe de compensatie uitgekeerd gaat worden en wie deze regeling gaat uitvoeren, is nog niet bekend.

We gaan er vanuit dat er nu snel wordt begonnen met de invulling van de regeling. We danken alle ouders die hun facturen hebben doorbetaald dit voorjaar voor hun vertrouwen.

Op aanvraag van ouders
De compensatie van de overheid zal op aanvraag van ouders worden uitgekeerd. De ouders die geen kinderopvangtoeslag ontvangen zijn bij het ministerie van SZW immers niet bekend als afnemer van kinderopvang. Hoe het aanvraagproces in zijn werk gaat weten we nog niet. We zullen de ouders die zich bij ons hebben gemeld daarover informeren zodra het bekend is.

Compensatie door Spring
Een aantal ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag en geen vergoeding voor kinderopvang van hun gemeente ontvangt, heeft zich al eerder bij ons gemeld. Deze ouders hebben al financiƫle compensatie van Spring ontvangen, die verrekend wordt met de compensatie die nu door de overheid is toegekend. Zoals afgesproken zullen wij t.z.t. contact opnemen met deze ouders om dit verder af te handelen.

Meer informatie
Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag naar de berichtgeving van de overheid en de brancheorganisatie. Lees hier het bericht vanuit de overheid. Het bericht vanuit de brancheorganisatie BMK kunt u hier bekijken.