wij zijn spring.
wie word jij?

Feestelijke afsluiting van het jaar bij bso Boomhut in Langenboom

Zoals elk jaar is er een feestelijke afsluiting van het jaar. De hele maand december staat bij bso Boomhut in Langenboom in het teken van de feestdagen.

Het begon al ruim voordat Sinterklaas in het land was. Er werd druk geknutseld om de groep gezellig aan te kleden. Ook werd er leuke bijpassende muziek gedraaid en er werden spelletjes gedaan die bij het thema hoorden. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld een pepernotenspel en dobbelspel gedaan.

Voor het dobbelspel hadden alle kinderen een zoldercadeautje meegenomen. Zo kon het zijn dat alle cadeaus naar rechts moesten, iedereen een plaats naar links moest opschuiven of er moest een Sinterklaasliedje gezongen worden. De cadeaus werden onderling flink geruild. Ook hebben de pedagogisch medewerkers leuke cadeautjes gekregen voor op de bso.

Voor de kerstviering hebben de kinderen leuke recepten bedacht en deze in groepjes gemaakt. In deze tijd wordt het samenhorigheidsgevoel verdubbeld: iedereen doet mee met het maken van de hapjes en de drankjes en de tafels worden in een gezellige kerstsfeer gedekt.

De kinderen hebben een kerstkrans gemaakt van knakworstjes en Mariakoekjes werden rendierkoekjes, versierd met chocostift en een smartie als neus. Plastic bekers werden omgetoverd tot sneeuwpopjes: even vullen met popcorn, een gezichtje tekenen en een kerststrik om. Ook maakten de kinderen een kerstboom van kaasjes, worstjes, cherrytomaatjes en peterselie.

Alle leuke hapjes en het drinken werden op tafel gezet en ter afsluiting hebben de kinderen samen met de pedagogisch medewerkers heerlijk van al het lekkers gesmuld, waarbij de kinderen hun vingers wel wilden aflikken. Het was een gezellige tijd!

Onderstaande foto's zijn vóór de lockdown gemaakt (toen de reguliere opvang nog geopend was). Daarnaast is bso Boomhut in Langeboom geen noodopvanglocatie. De noodopvang van deze groep vindt plaats bij bso IKKE in Mill.