wij zijn spring.
wie word jij?

Feestelijke opening de Groene wereld

Vrijdag 9 november was het feest bij (voormalig) kinderdagverblijf de Circustent en buitenschoolse opvang de Boomhut van Spring Kinderopvang. In het bijzijn van kinderen, ouders, medewerkers en overige genodigden werd de naam onthuld en de opening gevierd van het nieuwe kindcentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar: kindcentrum de Groene wereld.

Al jaren is kinderdagverblijf de Circustent aan de Wilgenstraat (Bomenbuurt) een begrip in Venray. Afgelopen jaar heeft ook buitenschoolse opvang (bso) de Boomhut zich in het gebouw gevestigd, waardoor een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar is ontstaan. Met de komst van de bso werd het tijd voor een nieuwe inrichting én een nieuw concept: ‘groen’. De afgelopen maanden werd er dan ook flink verbouwd en onderging het gebouw een ware metamorfose. Het resultaat werd vrijdag 9 november gevierd met kinderen, ouders, medewerkers en andere genodigden. Na de officiële opening konden kinderen deelnemen aan diverse workshops en activiteiten, waaronder dans en koekjes versieren. Ook kon iedereen totempalen beschilderen die een mooie plek gaan krijgen op het buitenterrein.

Groen kindcentrum
Na de onthulling van de nieuwe naam ‘kindcentrum de Groene wereld’ kon iedereen binnen een kijkje nemen. Bianka Mulders, manager kindcentrum, over het nieuwe concept: “De Groene wereld is een groen kindcentrum in de brede zin van het woord. Zo willen we zorgdragen voor onze omgeving. Dat zie je terug in praktische zaken als het gebruik van led-verlichting, afvalscheiding en het gebruik van natuurlijke materialen. Verder is het thema niet alleen doorvertaald naar de ruimtes en de inrichting, maar ook naar de activiteiten. Zo kunnen kinderen in het voorjaar zelf groenten verbouwen in de moestuin om er vervolgens in de keuken mee aan de slag te gaan.”

Ontdekken en ervaren
Naast de binnen- en buitenruimtes die zijn aangepast aan het groene concept, zijn er ook nieuwe themahoeken. Bianka: “Wat alle kinderen gemeen hebben, is dat ze willen leren, ervaren en ontdekken. Wij willen kinderen én natuurlijk ook medewerkers de ruimte bieden om hun talenten te ontdekken en te benutten. Een gevarieerd activiteitenaanbod speelt hierop in. Zo starten de kinderen van de bso in hun stamgroep en vervolgens kunnen ze zelf kiezen wat ze gaan doen. In de theaterruimte kunnen ze zich verkleden, schminken, dansen en muziek maken. In het atelier kunnen de kinderen bijvoorbeeld schilderen, timmeren, zagen en knutselen. Al met al zijn we er naar mijn mening in geslaagd om er een fijne en veilige plek van te maken waar kinderen kunnen gaan ontdekken en ervaren. Of ze nu heel klein óf al wat groter zijn.” Geïnteresseerden zijn altijd van harte welkom voor een rondleiding. Deze kan worden aangevraagd via deze website.