wij zijn spring.
wie word jij?

Groentenboxjes op locaties in Venlo

Op 31 januari zijn vijf locaties van Spring in Venlo als eerste gestart met het groenteboxjesprogramma. Wethouder Frans Schatorje was op locatie Sam-Sam en heeft de kinderen voorgelezen en samen met hen groenten gegeten. Venlo heeft het groenteboxjesprogramma samen met Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo, gemeenten Horst aan de Maas en Venray ontwikkeld, omdat uit onderzoek blijkt dat jonge kinderen te weinig groenten eten.

Wethouder Frans Schatorje

Wethouder Frans Schatorje

Wat een gezellige ochtend bij Sam-Sam!

Wat een gezellige ochtend bij Sam-Sam!

De groenteboxjes 

Voor de allerjongste kinderen heeft JOGG (JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht) eerder al de ‘Groentehapjes in 10 stapjes’ aanpak ontwikkeld. Dit gebeurde in samenwerking met de GGD, om het eten van groenten bij de allerjongste kinderen te stimuleren. De resultaten hiervan zijn positief.

Groenteboxjes is het vervolg en is bedoeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Met het groenteboxjesprogramma  krijgen ouders en medewerkers van bijvoorbeeld de kinderopvang praktische en positieve tips om het eten van groenten als tussendoortje te integreren in het dagelijks ritme van kinderen. Groeten eten wordt leuk gemaakt voor de kinderen door te werken met een stickerkalender en speciale groenteboxjes. 

Donderdagochtend 31 januari zijn de locaties Dikkertje Dap, Vinckenhof, Sam-Sam, peuteraanbod De Herberg en peuteraanbod Talentencampus van Spring in Venlo gestart met het uitproberen van de Groenteboxjes. Wethouder Frans Schatorjé  heeft het boekje ‘opstaan koelie’ voorgelezen en erna hebben alle kinderen lekker bewogen, water gedronken en samen groenten gegeten. 

Alle peuters aan de groente

Groenten eten is goed voor de gezondheid van kinderen. Het eten van verschillende soorten groenten is de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Ook is het een goede gewoonte waar kinderen de rest van hun leven voordeel van zullen hebben. Een dag biedt, naast het avondeten, voldoende eetmomenten waarop kinderen van alle leeftijden groenten kunnen eten. Denk aan de vaste momenten op de kinderopvang, de schoolpauzes, de lunch, de snackmomenten bij thuiskomst uit school of na het sporten.

Groente.. zet je tanden erin!

Met de themacampagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ brengt het JOGG een beweging op gang waarmee ze kinderen en hun ouders stimuleren dagelijks meer groente te eten. Onder deze campagne vallen onder andere de ‘groentehapjes in 10 stapjes’,  het Nijntje beweegtraject op de basisscholen en de jaarlijkse beweegfeesten.

Bron: https://jogg.venlo.nl/nieuws/groenten_als_tussendoortje_de_normaalste_zaak_van_de_wereld