wij zijn spring.
wie word jij?

Het is feest bij Spring! + (foto's)

Dit jaar organiseren wij in de laatste twee weken van de schoolvakantie iets extra's voor 'onze' peuters: het peuter vakantiefeest!

Tijdens de zomervakantie is het peuteraanbod, net als het basisonderwijs, normaal gesproken zes weken gesloten. Maar dit jaar organiseren wij iets extra’s voor al ‘onze’ peuters: het peuter vakantiefeest!

Yolanda Piek, regiodirecteur bij Spring, vertelt: “Wij maken dit jaar, voor onze peuters, de laatste twee weken van de zomervakantie tot een feestje. Thuis en op locatie.” Door de landelijke sluiting wegens het coronavirus hebben de peuters al veel gemist, terwijl het peuteraanbod en de opvang juist zo belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Daarnaast hebben de kinderen het zelf in deze periode ook echt gemist. Niet alleen de andere kinderen en medewerkers, maar ook de leuke (en leerzame) spelletjes.

Peuter vakantiefeest op locatie
Speciaal voor peuters met een VVE-indicatie, zijn verschillende locaties van Spring in Helmond, Boxmeer, Cuijk en Venlo open en worden er superleuke activiteiten georganiseerd rondom het thema feest. Ook mogen zij hun knuffel meenemen. Die maakt het hele feest dus ook mee.

Yolanda: “Omdat we dit voor het eerst doen, wisten we niet of er animo zou zijn onder de ouders om hun kind tijdens de vakantie ook naar het peuteraanbod te brengen. Daarom zijn niet al onze locaties geopend, maar hebben we voor een aantal centrale locaties gekozen.” En dat er interesse is, blijkt wel uit de hoeveelheid aanmeldingen. “Uiteindelijk zijn meer kinderen aangemeld dan er plaatsen zijn en hebben we, waar mogelijk, het aantal plekken nog wat uitgebreid. Hieruit blijkt wel hoeveel dit speelt onder ouders.”

Online peutervakantiefeest
Niet getreurd voor de kinderen die er niet bij kunnen zijn, want Spring heeft iets in petto voor àlle peuters. Dus ook de kinderen die geen VVE-indicatie hebben. “Medewerkers hebben verschillende filmpjes opgenomen. Deze twee weken krijgen alle kinderen van onze dagopvang en het peuteraanbod die per e-mail toegestuurd. Zo kunnen de kinderen thuis bijv. dansen met Ineke, een toverspel doen met Shirley en naar de poppenkast van Fadime kijken. In totaal zijn er zes activiteiten opgenomen die de kinderen kennen van het peuteraanbod. Leerzaam én leuk!”

Echt een feestje
Yolanda: “Onze medewerkers stonden te trappelen om aan de slag te gaan. We maken er ook echt een feestje van. Het is heel mooi om in deze gekke tijd iets extra’s te kunnen betekenen voor ‘onze peuters’. Voor de kinderen is het een leuke onderbreking van de lange zomerperiode en wij kunnen ze op een bijzondere en laagdrempelige manier meegeven wat ze tijdens de sluiting in de coronatijd gemist hebben. En wie weet is het zo’n succes dat het volgend jaar een vervolg krijgt.”

Foto-impressie van het peuter vakantiefeest in volle gang!