Investeren in kwaliteit met mogelijkheden van Competenty-app
Istock 980387248 2000
Uitgelicht

Investeren in kwaliteit met mogelijkheden van Competenty-app

Om de persoonlijke ontwikkeling van onze professionals te stimuleren en te ondersteunen, gaan we aan de slag met Competenty: een app die praktische en simpele tools biedt om onze professionals te helpen op het gebied van competentieontwikkeling.

Deze week is Competenty tijdens een bijeenkomst geïntroduceerd aan onze managers. Ook HR-professionals, pedagogisch medewerkers, OR-leden en het MT hebben al kennisgenomen van de mogelijkheden van de app en zijn erg enthousiast.

Persoonlijke ontwikkeling mogelijk maken
In de strategische programmalijn ‘Ik heb de teugels zelf in handen’ werken we aan de ontwikkeling van onze professionaliteit en kwaliteit. De Competenty-app is een middel dat onze (pedagogisch) professionals gaat helpen om zichzelf te ontwikkelen.

Competenty is in opzet simpel, makkelijk in gebruik, interactief en heeft meerdere toepassingsmogelijkheden. Een medewerker kan zelf met de app aan de slag, al dan niet in interactie met zijn of haar leidinggevende. Ook kan de app in collegiaal verband ingezet worden. Daarnaast biedt Competenty intervisie-achtige mogelijkheden die zeker ook in de praktijk van de pedagogisch coaches goed te gebruiken zijn.

Verbeteren van de pedagogische kwaliteit
Naast het ontwikkelen van algemene competenties ontdekten we een prachtige toevoeging in het gebruik, die de app nog veel interessanter maakt. De app, die praktische en simpele tools biedt, is namelijk ook heel goed bruikbaar voor de groei en ontwikkeling van pedagogische competenties. Daarmee wordt het een nog waardevoller instrument waarmee we onze pedagogische kwaliteit kunnen verbeteren.

Toepasbaarheid op maat
De app is als prototype gereed, dus nog niet direct in gebruik te nemen. We zien dat laatste vooral als een voordeel: het biedt een unieke mogelijkheid om de content én de toepasbaarheid op maat van de kinderopvang te maken, en daarmee op maat van Spring.

We hebben licenties aangeschaft om de app te kunnen gebruiken. Naar verwachting gaat er vanaf januari/februari 2022 met de app gewerkt worden. We gebruiken de periode tot 2022 als testfase en om samen met Competenty de app zo te vullen en door te ontwikkelen dat deze op de leest van Spring en de kinderopvang geschoeid is.