wij zijn spring.
wie word jij?

Kinderdagverblijf De Ark gaat verhuizen

Horst - Eind augustus verhuizen de kinderen van De Ark aan de Westsingel naar hun nieuwe onderkomen bij De Bende. Spelenderwijs maakten zij de afgelopen weken al kennis met hun nieuwe locatie.

Na de verhuizing gaat deze locatie van Spring Kinderopvang door het leven als kindcentrum De Bende, waar alle kinderen van 0-12 jaar terecht kunnen voor dagopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang en vakantieopvang. Er is een aparte groep voor baby's en dreumesen (0-2 jaar) en een aparte groep voor peuters (2-4 jaar). Ook de buitenschoolse opvang werkt met meerdere leeftijdsgroepen (waaronder 9+), zodat ieder kind zijn vrije tijd kan doorbrengen in een groep met activiteiten die passen bij de leeftijd en interesses.  

Voordelen 
“We zijn blij dat we straks één plek hebben waar we met alle kinderen en ons hele team terecht kunnen”, vertelt manager Denise Seijkens. “We hebben er voor gekozen om de opvang van alle kinderen van 0 tot 12 jaar te concentreren op één plek. Dat heeft zo zijn voordelen. Zo is het voor ouders praktisch als hun kinderen op één locatie zitten. Voor de kinderen is het natuurlijk leuk om met broertjes of zusjes of met kinderen van andere leeftijden te kunnen spelen. Gezamenlijke activiteiten zijn zo ook gemakkelijker te organiseren. En als kinderen vier jaar worden en naar school gaan, kennen ze de buitenschoolse opvang, de medewerkers en de ‘grotere’ kinderen al, dus dat werkt heel fijn. Voor ons team is het prettig om de werkzaamheden samen vanuit één locatie te kunnen verrichten.” 

Uitbreiding  
Om alle kinderen in het nieuwe 
kindcentrum te kunnen huisvesten, is De Bende uitgebreid met ruimtes voor de dagopvang. De bestaande faciliteiten blijven in gebruik of worden vernieuwd. Zo zal de buitenruimte opnieuw worden ingericht en wordt een moestuin aangelegd. Ook van de aanpalende sportzaal mag gebruik worden gemaakt. Binnenkort wordt kindcentrum De Bende feestelijk geopend. 

/media/135903/kinderdagverblijfdearkgaatverhuizen_w.jpg

In juli namen de kinderen van kinderdagverblijf De Ark via een speurtocht een kijkje bij De Bende aan de Gasthuisstraat waar de verbouwing in volle gang was.