Media Ukkie Dagen: aandacht voor mediaopvoeding bij kinderen
Istock 980387248 2000
Uitgelicht

Media Ukkie Dagen: aandacht voor mediaopvoeding bij kinderen

Swipe, stap, sprong: dat is het thema van de Media Ukkie Dagen 2022. Van 25 maart t/m 1 april wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0-6 jaar.

Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik bevinden ze zich in een andere wereld. Kinderen beleven hier veel plezier aan en het geeft ouders af en toe een moment voor zichzelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

Mediabeleid van Spring
Mediaopvoeding is dus een integraal onderdeel van de dagelijkse opvoeding van alle kinderen. Van baby tot ver in de tienerleeftijd. Daarom hebben we bij Spring ons mediabeleid, waarin beschreven staat op welke manier we gebruik maken van diverse media en aandacht willen besteden aan mediaopvoeding.

Tips voor thuis
Tijdens de Media Ukkie Dagen krijgen ouders en verzorgers van jonge kinderen tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin. Tijdens het thema ‘Swipe, stap, sprong’ van dit jaar wordt antwoord gegeven op vragen zoals: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is samen beter? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

Benieuwd? Op mediaukkiedagen.nl/tips vind je handige tips voor thuis! Voor meer informatie en inspiratie kun je terecht op mediaukkiedagen.nl.