wij zijn spring.
wie word jij?

Media Ukkie Dagen: aandacht voor mediaopvoeding bij kinderen

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet... Dat is het thema van de Media Ukkie Dagen 2021. Van 26 maart t/m 2 april wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0-6 jaar.

Jonge kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of smartphone zo naar hun favoriete filmpje of app. Kinderen beleven hier veel plezier aan, maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan. Hierbij is begeleiding van ouders en verzorgers nodig.

Mediaopvoeding is dus een integraal onderdeel van de dagelijkse opvoeding van alle kinderen. Van baby tot ver in de tienerleeftijd. Daarom hebben we bij Spring ons mediabeleid, waarin beschreven staat op welke manier we gebruik maken van diverse media en aandacht willen besteden aan mediaopvoeding.

Tijdens de Media Ukkie Dagen krijgen ouders en verzorgers van jonge kinderen tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin. We geven antwoord op vragen zoals: hoe kan je als gezin samen plezier beleven aan media? Welke inhoud past goed bij je kind? Hoe kan je je kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg je voor de juiste balans in momenten met en zonder media?

Benieuwd? Download hier ‘7 herkenbare vragen over media en opvoeding beantwoord’ of kijk op www.mediaukkiedagen.nl/ voor meer informatie en inspiratie!