loading

Hoera! De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen bij kc Leander

Voorleesdagen Leander 2017

Op deze dagen wordt in bibliotheken, kinderopvang, scholen en boekwinkels nóg meer aandacht bestaan aan voorlezen aan kinderen tot zes jaar. Tiny van Engelen, manager kindcentrum van Spring Kinderopvang, las daarom op dinsdagochtend 24 januari aan de peuters en kleuters van kindcentrum Leander voor uit het prentenboek 'De kleine walvis' van Benji Davies. Dit boek is verkozen tot prentenboek van het jaar. Ook de gasten van 'De Huuskamer' zijn komen luisteren naar dit prachtige prentenboek.

Na het voorlezen van 'De kleine walvis' kregen de peuters en kleuters van Kindcentrum Leander een kleine traktatie! Voor de gasten van De Huuskamer was er koffie of thee. Het was héél gezellig!.

Interactief lezen
Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat ook het interactief voorlezen centraal. Interactief voorlezen wil zeggen dat het voorlezen van het prentenboek wordt onderbroken door open vragen te stellen over het verhaal of over de plaatjes. Spontane reacties van de kinderen kunnen ook een leuke aanleiding zijn voor een gesprekje. Door het inlassen van interactieve momenten tijdens het voorlezen worden de taalontwikkeling, het verhaalbegrip en de woordenschat van kinderen gestimuleerd.

Deel dit bericht: