loading

Uitreiking Nijntje beweegdiploma

Op donderdag 1 juni ontvingen circa zeventig peuters en kleuters uit Meerlo hun welverdiende Nijntje beweegdiploma uit handen van wethouder Bob Vostermans. Daarmee werden de beweeglessen voor deze groep kinderen op feestelijke wijze afgesloten.

Uitreiking Nijntje beweegdiploma

De afgelopen periode heeft een grote groep peuters en kleuters deelgenomen aan beweeglessen in Meerlo. Dit dankzij een unieke samenwerking tussen basisschool Megelsheim, kindcentrum Landhuis van Spring Kinderopvang, gymnastiek- en turnvereniging Hosema en de gemeente Horst aan de Maas. Circa 70 kinderen deden mee aan het beweegprogramma. De lessen werden verzorgd door Anita Heijdeveld van Spring Kinderopvang en door Chantal Baghuis van Hosema, die hiervoor allebei de opleiding tot Nijntje beweeg-instructeur hebben gevolgd.

Nijntje beweegdiploma
Het Nijntje Beweegdiploma is een een speciaal beweegprogramma gemaakt door Nijntje en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar oud. Het doel is om kinderen de basis van bewegen te leren aan de hand van gevarieerde oefeningen. Of zoals de samenwerkingspartners aangeven: “Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar zo ontzettend belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind. Daarom hebben we de dit project in Meerlo gezamenlijk opgepakt en uitgevoerd.” De intentie is om ook komend schooljaar een vervolg te geven aan de beweeglessen.

 

Deel dit bericht: