Startsein nieuwbouw kindcentrum Overloon
Istock 980387248 2000
Uitgelicht

Startsein nieuwbouw kindcentrum Overloon

Samen met leerlingen van de Josefschool Overloon en kinderen van Spring kinderopvang, heeft wethouder Joost Hendriks het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw kindcentrum Overloon.

Fotobijschrift: Op het onthulde bouwbord staat het nieuwe kindcentrum afgebeeld dat eind 2023 gereed moet zijn.

In de zomer van 2020 is er door de gemeente groen licht gegeven voor vervangende nieuwbouw van de Josefschool in Overloon. De stichting SKOV, waar de Josefschool bij hoort, is hiervoor opdrachtnemer. De gemeente, SKOV onderwijs en Spring kinderopvang, hebben samen afspraken gemaakt om het nieuwe gebouw in te gaan richten als kindcentrum. Het is een langgekoesterde wens voor alle partijen; een toekomstbestendig kindcentrum voor kinderen van 0 tot 14 jaar. Vanuit die gedachte zijn de partijen samen aan de slag gegaan.

Nieuwbouw kindcentrum Overloon

Het gebouw is ontworpen na een intensief participatietraject. Ook zijn ervaringen opgehaald bij andere kindcentra in het land. Dit alles onder begeleiding van de ervaren bouwers van SORS adviesgroep. Henny Cremers en Jeanette Deenen, bestuurders van SKOV, zijn blij dat de bouw nu kan starten. Zoals de planning nu loopt, kunnen de kinderen over een jaar hun intrek nemen in dit geweldige nieuwe gebouw. Daar kijken alle partijen enorm naar uit.

De afgelopen jaren is ook regelmatig overleg met de direct omwonenden gevoerd. Dat was soms wel een uitdaging met de lockdowns. Diverse bijeenkomsten moesten daardoor digitaal plaatsvinden. Ook kunnen omwonenden, teamleden en ouders de bouw volgen via een digitale bouwapp.

“Gelukkig kunnen we elkaar nu weer gewoon ontmoeten, en dat doen we nog steeds. We zijn nu samen aan het nadenken over de inrichting rondom het gebouw. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ook daar goed uitkomen” zegt Cremers met een gulle lach.