VVE-peuters waren ook in de zomer welkom bij Spring!
Istock 980387248 2000
Uitgelicht

VVE-peuters waren ook in de zomer welkom bij Spring!

Het peuteraanbod van Spring is niet alleen heel leuk, maar ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen. Zeker voor kinderen met een VVE-indicatie, die bij hun ontwikkeling wel wat extra hulp kunnen gebruiken, is het peuteraanbod erg waardevol. Daarom heeft Spring besloten om daar waar het mogelijk is iets extra's voor deze kinderen te doen. Om de VVE-peuters tijdens de zomerperiode extra ondersteuning te geven en kansengelijkheid te verbeteren, waren zij op een aantal locaties van harte welkom om naar het peuteraanbod te komen!

De kinderen konden terecht op zo’n 10 peuteraanbodlocaties van Spring (verspreid over Noord-Limburg en Oost-Brabant). De verschillende locaties hadden hun deuren twee weken extra geopend. Kinderen met een VVE-indicatie waren uitgenodigd om in de vakantie naar het peuteraanbod te komen en mee te doen aan leuke én leerzame activiteiten.

Peuterspeelzaal Stekje in Helmond is één van deze locaties. Pedagogisch medewerkster Erica Derkx is erg enthousiast over de extra weken peuteraanbod: ‘’De kinderen hebben elkaar nu vier weken niet gezien. Je merkt aan ze dat ze elkaar gemist hebben.’’ Vooral voor de kinderen die thuis geen Nederlands spreken of in een lastige thuissituatie zitten is het peuteraanbod erg belangrijk. ‘’Ze kunnen gezellig met leeftijdsgenootjes spelen en leuke én leerzame activiteiten doen. Daarnaast hebben ouders in de vakantie ook vaker een onregelmatig ritme en dat is voor de kinderen erg wennen. De peuters hebben baat bij structuur en regelmaat en het peuteraanbod biedt hen dat.’’

De peuters bij Stekje in Helmond gingen deze week aan de slag met het creatieve activiteiten. Zo werden er appels geschilderd en stond ook kleien op het programma.