wij zijn spring.
wie word jij?

Wat kost peuteraanbod in Mill & Sint Hubert?

Er zijn twee mogelijkheden om gebruik te maken van het peuteraanbod: op basis van de wet Kinderopvang of op basis van een - door de gemeente vastgestelde - subsidieregeling. In beide gevallen krijg je een tegemoetkoming in de kosten. Hieronder kun je in het kort lezen wat op jouw situatie van toepassing is.

Wet Kinderopvang

Wanneer je voldoet aan de voorwaarden, dan ben je verplicht om peuteraanbod af te nemen onder de wet Kinderopvang. In dit geval heb je recht op kinderopvangtoeslag: een tegemoetkoming van de Belastingdienst in de kosten.

De tarieven in onze tarieflijsten zijn brutobedragen. De kinderopvangtoeslag gaat hier nog vanaf. De hoogte van deze toeslag is afhankelijk van je inkomen en wordt vastgesteld door de Belastingdienst. Op de website www.toeslagen.nl kun je deze berekenen.

Compensatieregeling

Wanneer je niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, kun je gebruikmaken van de subsidieregeling van de gemeente. In dat geval betaal je een door de gemeente vastgestelde ouderbijdrage, waarin de compensatie al is verrekend.

Wil je gebruikmaken van de subsidieregeling? Dan dien je de ouderverklaring geen recht op kinderopvangtoeslag in te vullen. Deze kun je samen met de in het formulier gevraagde bewijsstukken naar ons opsturen per e-mail naar klantenservice@spring-kinderopvang.nl of per post: Spring Kinderopvang, Antwoordnummer 19, 5831 VE Boxmeer (geen postzegel nodig).

Gelijke kosten

Ouders die recht hebben op kinderopvangtoeslag betalen de volledige factuur van Spring en ontvangen zelf de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, betalen een ouderbijdrage waarin de subsidie al is verrekend (dus al vanaf is afgetrokken). Je betaalt dus een verschillend bedrag aan Spring. Maar... in beide gevallen zijn (bij hetzelfde inkomen) de uiteindelijke kosten, dus na verrekening van de kinderopvangtoeslag of subsidie, hetzelfde.

Meer weten en inschrijven?

Heb je vragen over onze tarieven of behoefte aan een persoonlijk advies? Uiteraard kun je ook terecht bij de medewerkers van onze klantteams. Zij staan je graag te woord.

contact mijn kind aanmelden