wij zijn spring.
wie word jij?

belastingdienst

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen over zaken rondom de Belastingdienst. Zit je vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze afdeling Klantenservice.

Kinderopvangtoeslag

Waar kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag?

Je hebt een vraag over het aanvragen of wijzigen van de kinderopvangtoeslag of je wilt ondersteuning hierbij, neem dan contact op met onze klantenservice via tel. 088 2088 300 of klantenservice@spring-kinderopvang.nl. Wij helpen je graag!

Hoe kan ik snel en makkelijk wijzigingen met betrekking tot kinderopvangtoeslag doorgeven?

Via de app Kinderopvangtoeslag kan je je gegevens over de kinderopvangtoeslag makkelijk bijhouden en bijwerken. Ook ontvang je via de app een seintje, bijvoorbeeld als de door jou te ontvangen kinderopvangtoeslag waarschijnlijk niet meer klopt. Zo word je eraan herinnerd om een wijziging door te geven als dat nodig is en voorkom je dat je achteraf kinderopvangtoeslag moet terugbetalen. Een wijziging doorgeven kan dus direct via de app. Je vindt de app in de app-store als je zoekt op ‘Kinderopvangtoeslag’. Klik hier voor meer informatie over de app Kinderopvangtoeslag.

Hoeveel kinderopvangtoeslag kan ik aanvragen? En hoeveel dagen opvang kan ik dan afnemen?

Voor het maken van een bruto/netto berekening kun je onze rekenhulp raadplegen. Deze helpt je direct met het berekenen van jouw kosten. Wil je graag ondersteuning bij het maken van een berekening op maat, neem dan contact op met onze klantenservice via tel. 088 2088 300 of klantenservice@spring-kinderopvang.nl. Wij helpen je graag!

Kan ik de kinderopvangtoeslag rechtstreeks over laten maken naar Spring?

Ja, maar alleen als al je opvang via Spring gaat. Maak je bijvoorbeeld naast opvang bij Spring ook nog gebruik van gastouderopvang, dan is het niet mogelijk om de kinderopvangtoeslag rechtstreeks over te laten maken naar Spring. Je kunt dit regelen met je DigiD via 'Mijn toeslagen'. Kies voor 'wijziging doorgeven' en daarna de optie 'ik wil de toeslag rechtstreeks over laten maken op rekening van de opvang'. Je hoeft deze optie alleen maar aan te vinken.