wij zijn spring.
wie word jij?

Vakantieopvang - veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen over onze vakantieopvang. Zit je vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze afdeling Klantenservice.

Algemeen

Kan ik ook alleen vakantieopvang afnemen?

Ja dat kan. Vakantieopvang hoeft niet persé gecombineerd te worden met buitenschoolse opvang. In dit geval sluiten we een 0-uren contract met je af en kun je zo 'losse' vakantieopvang afnemen. 

Kan ik ook een keer 'los' of extra vakantieopvang afnemen?

Wanneer ouders bovenop hun contract extra vakantieopvang af willen nemen dan kan dit. Je kiest dan voor extra opvang of incidentele opvang bij Spring aanvragen. Het verschil? Bij extra opvang krijg je uiterlijk 2 weken van tevoren bericht of de opvang wel/niet plaats kan vinden. Bij incidentele opvang is dit uiterlijk 6 weken. Daarnaast verschilt het tarief.

Aanvragen kan als volgt:

Extra opvang kun je aanvragen bij de locatie via het formulier:

Incidentele opvang kan alleen per e-mail aangevraagd worden bij onze klantenservice. De contactgegevens vind je hier.

Ben je nog geen klant van Spring? Dan kun je ook van onze extra en incidentele opvang gebruikmaken (op basis van een 0-uren contract). Schrijf dan eerst je kind in of neem even contact op met onze klantenservice.

Is vakantieopvang ook mogelijk in de dagopvang?

Heb je een overeenkomst voor 40 weken (dus exclusief de 12 schoolvakantieweken) dan kun je deze aanvullen met extra of incidentele opvang

Wat zijn schoolweken en wat zijn vakantieweken?

In Nederland wordt door het ministerie van OC&W richtlijnen gegeven welke 40 weken kinderen naar school gaan (de schoolweken) en welke 12 weken kinderen vakantie hebben (de vakantieweken). Bij Spring houden wij deze richtlijnen aan. Vakantieweken zijn bij ons dan ook de vakanties voor de regio Zuid, zoals deze door het ministerie van OC&W zijn aangegeven.