wij zijn spring.
wie word jij?

Vakantieopvang - veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen over onze vakantieopvang. Zit je vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze afdeling Klantenservice.

Algemeen

Kan ik ook alleen of extra vakantieopvang afnemen?

Ja dat kan. Vakantieopvang hoeft niet persé gecombineerd te worden met buitenschoolse opvang. In dit geval sluiten we een 0-uren contract met je af en kun je zo 'losse' vakantieopvang afnemen. Heb je al een bso-contract dan kun je ook extra vakantieopvang afnemen. 

Als je losse vakantieopvang uiterlijk 6 weken voor de start van de vakantie aanvraagt, dan is deze gegarandeerd. 

Aanvragen kan op dezelfde manier als incidentele opvang.

Is losse vakantieopvang gegarandeerd?

Ja, als je losse vakantieopvang uiterlijk 6 weken voor de start van de schoolvakantie aanvraagt, dan is deze gegarandeerd.

Is vakantieopvang ook mogelijk in de dagopvang?

Heb je een overeenkomst voor 40 weken (dus exclusief de 12 schoolvakantieweken) dan kun je deze aanvullen met extra of incidentele opvang

Wat zijn schoolweken en wat zijn vakantieweken?

In Nederland wordt door het ministerie van OC&W richtlijnen gegeven welke 40 weken kinderen naar school gaan (de schoolweken) en welke 12 weken kinderen vakantie hebben (de vakantieweken). Bij Spring houden wij deze richtlijnen aan. Vakantieweken zijn bij ons dan ook de vakanties voor de regio Zuid, zoals deze door het ministerie van OC&W zijn aangegeven.

Financieel

Kan ik vakantieopvang ook per maand betalen?

Maak je gebruik van 52 weken buitenschoolse opvang, dan wordt vakantieopvang - gelijk met de andere opvang - gefactureerd in 12 maandelijkse termijnen. De kosten voor de opvang worden dan verspreid over het hele jaar.

Neem je een keer losse vakantieopvang af, dan wordt deze per keer verrekend. Dit kan niet verspreid over meerdere maanden.