wij zijn spring.
wie word jij?

Peuteraanbod

Door spel ontdekt je peuter steeds meer de wereld om zich heen. Spelen is dan ook niet alleen ontzettend leuk, maar met de juiste begeleiding nog zo veel meer. Ons peuteraanbod is hierop ingericht. Zo leert je kind spelenderwijs allemaal belangrijke vaardigheden. Ook aan de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek wordt aandacht besteed.

Alle locaties voor peuteraanbod bieden:

  • een veilige en vertrouwde omgeving
  • spelenderwijs ontwikkelen met veel positieve aandacht voor je kind
  • peuteraanbod onder deskundige begeleiding
  • activiteiten afgestemd op de belevingswereld en ontwikkeling van je peuter
  • 40 weken peuteraanbod per jaar

Peuterspeelzaal of peuteraanbod?

Je hebt vast wel eens gehoord van de term peuterspeelzaal. Door een wetswijziging vallen sinds 1 januari 2018 alle peuterspeelzalen onder de dagopvang. Zo zorgt de overheid ervoor dat, stapje voor stapje, de verschillen tussen kinderopvang en peuterspeelzalen verdwijnen. Hierdoor vervalt ook de term peuterspeelzaal. Dat betekent niet dat onze peuterspeelzalen ook verdwijnen. Onze locaties blijven bestaan. Alleen noemen wij het nu peuteraanbod.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Om je peuter goed voor te bereiden op de basisschool gebruiken wij verschillende ontwikkelingsgerichte methodes: Spring Actief of een gecertificeerde VVE-methode.

Wanneer de ontwikkeling van je kindje extra aandacht nodig heeft, dan kun je een VVE-indicatie krijgen. In dit geval mag je kindje vaker naar het peuteraanbod komen en worden de extra uren die nodig zijn door de gemeente vergoed.

Van twee tot vier jaar

Is je kind twee of drie jaar? Dan is het van harte welkom op één van onze locaties voor peuteraanbod. Hier kan je kindje een aantal keer per week gedurende een paar uur spelen met leeftijdsgenootjes onder deskundige begeleiding van onze medewerkers. Je kind leert bij ons belangrijke vaardigheden die de overgang naar de basisschool gemakkelijker maken.

Heb je behoefte aan meer opvang voor je peuter? Kijk dan bij onze dagopvang.

Mogelijkheden

Naast ons peuteraanbod kun je bijv. ook kiezen voor dagopvang of gastouderopvang. Wil je meer weten over het peuteraanbod of onze verdere mogelijkheden? Onze klantenservice vertelt je hier graag meer over en kan samen met je bekijken wat het beste bij je kindje en jouw situatie past.

contact

Meer weten?

Wil je meer weten over één van onze locaties? Op de locatiepagina vind je de openingstijden en de contactgegevens. En als je liever zelf een kijkje wil komen nemen, dan ben je van harte welkom voor een rondleiding.

rondleiding aanvragen

toon alle locaties