Spring kinderopvang | Gezonde kinderopvang vind je bij Spring
Istock 1143334824 2000
Zo werken wij

Gezonde kinderopvang vind je bij Spring

Bij Spring hebben we aandacht voor een gezonde leefstijl, denk bijvoorbeeld aan gezonde voeding en voldoende bewegen. Ben je benieuwd naar hoe we omgaan met voeding op onze opvang? Bekijk het filmpje!

 

De Schijf van Vijf

Voor het voedingsaanbod neemt Spring de richtlijnen van het Voedingscentrum over. De Schijf van Vijf staat daarin centraal, omdat producten uit de Schijf van Vijf goed zijn voor de groei van kinderen. We houden daarbij rekening met verschillende culturen en verschillen in leefwijze. Denk bijvoorbeeld aan het aanbod van halal en vegetarische voeding.

Wist je dat...
Baby’s erg gevoelig zijn voor smaak? Ze hebben een voorkeur voor zachte smaken zoals een appel, peer of banaan.

Bekijk hier onze folder 'Voedingsbeleid' voor meer informatie.

Ben je nieuwsgierig geworden? Lees hieronder dan verder!

 

Ontwikkeling en duurzaamheid

We laten kinderen al op jonge leeftijd oefenen met het smeren van hun eigen boterham en vragen hen om samen de tafel te dekken. We laten kinderen zoveel mogelijk zelf doen én zelf kiezen. Spring heeft ook aandacht voor duurzaamheid. We drinken bijvoorbeeld kraanwater en eten voornamelijk volkoren en plantaardige producten zoals fruit, groente, 100% pindakaas of hummus. We kiezen voor groente en fruit van het seizoen en verspillen zo min mogelijk voedsel. Ook leggen we kinderen uit waar ons voedsel vandaan komt en werken we gezellig samen in de moestuin.

Wist je dat...

Kinderen op de dagopvang vaak beter eten dan thuis? Dat komt doordat ze andere kinderen en medewerkers zien eten. Daardoor wordt ook jouw kind nieuwsgierig.

Feestbeleid

Ten slotte maakt Spring gebruik van een feestbeleid in plaats van een traktatiebeleid. Niet de traktatie, maar de jarige en het feestje staan centraal. We besteden bijvoorbeeld extra aandacht aan het fruit of we bieden een activiteitentrommel aan. Wanneer kinderen vier jaar worden en afscheid nemen, staat het moment van gedag zeggen centraal. Er kan dan wel vanuit thuis een gezonde traktatie meegenomen worden om uit te delen.