Kinderopvangtoeslag; hoe werkt dat?
Istock 901208590 2000
Kosten

Kinderopvangtoeslag; hoe werkt dat?

De tarieven op onze website zijn bruto tarieven. Ouders die recht hebben op kinderopvangtoeslag, krijgen hiervan een deel terug van de Belastingdienst. Oftewel: je krijgt een deel van je factuur vergoed door de overheid. En dat scheelt!

Hoeveel kinderopvangtoeslag krijg ik?

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van verschillende zaken, zoals je inkomen, het aantal kinderen dat naar de opvang gaat en hoeveel uren je werkt of een studie volgt. In onze rekenhulp en op de website toeslagen.nl van de Belastingdienst kun je berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt en dus ook hoeveel je uiteindelijk netto betaalt voor de opvang.

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Om kinderopvangtoeslag aan te vragen krijg je van ons de volgende gegevens:

  • het uurtarief
  • het aantal opvang uren per maand (contracturen)
  • LRK-nummer locatie

Zelf geef je nog jouw inkomensgegevens door en het aantal uren van de minst werkende ouder.

Je bent als ouder zelf verantwoordelijk voor het tijdig aanvragen van de toeslag en het doorgegeven van tussentijdse wijzigingen in je opvang.

LRK-nummer
In het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) staan alle kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en bso's die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet Kinderopvang. Je hebt alleen recht op kinderopvangtoeslag als je gebruikmaakt van kinderopvang die in het LRK is geregistreerd. Alle locaties van Spring staan in het LRK register. Deze vind je op de locatiepagina op deze website of kun je opzoeken in het LRK-register.

Hulp nodig bij het regelen van je kinderopvangtoeslag?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag? De Belastingdienst kan je hierbij helpen. Als je het fijn vindt, kan Spring je aanmelden voor persoonlijke hulp en begeleiding door de Belastingdienst. De Belastingdienst neemt dan contact met je op om de toeslag met je te bespreken.

Heb je hier interesse in? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je met het invullen van het aanmeldformulier.

Geen hulp nodig, maar heb je wel vragen?
Dan kun je contact opnemen met de Belastingdienst

Tip: download de app Kinderopvangtoeslag

Met de app Kinderopvangtoeslag kun je je gegevens checken en wijzigingen eenvoudig en snel doorgeven aan de Belastingdienst. Je kunt ook berichten ontvangen in de app. Bijvoorbeeld als de Belastingdienst ziet dat de gegevens die jij aan hen doorgeeft, anders zijn dan de gegevens die ze van Spring krijgen. Zo krijg je meer inzicht in je kinderopvangtoeslag en voorkom je dat je te veel of te weinig toeslag ontvangt. Je kunt de app downloaden in de AppStore en PlayStore.

Kinderopvangtoeslag rechtstreeks naar Spring

Normaal gesproken betaal je zelf de volledige factuur aan Spring en ontvang je van de Belastingdienst rond de 20e van de maand voorafgaand aan de opvang de kinderopvangtoeslag op je rekening. Maar wist je dat je de kinderopvangtoeslag voor dagopvang en bso in veel gevallen ook rechtstreeks aan Spring kunt laten betalen? Wij verrekenen deze dan met je factuur waardoor je alleen de uiteindelijke netto-kosten betaalt. Wil je meer weten hierover? Neem dan contact op met onze klantenservice.