Wat kost peuteropvang in Venray?
Istock 901208590 2000
Kosten

Wat kost peuteropvang in Venray?

Er zijn twee mogelijkheden om gebruik te maken van de peuteropvang: op basis van de wet Kinderopvang (kinderopvangtoeslag) of op basis van een - door de gemeente vastgestelde - regeling. In beide gevallen krijg je een tegemoetkoming in de kosten. Hieronder kun je in het kort lezen wat op jouw situatie van toepassing is.

Kinderopvangtoeslag

Wanneer je voldoet aan de voorwaarden, neem je peuteropvang af onder de wet Kinderopvang. In dit geval heb je recht op kinderopvangtoeslag: een tegemoetkoming van de Belastingdienst in de kosten.

De tarieven in onze tarieflijsten zijn brutobedragen. De kinderopvangtoeslag gaat hier nog vanaf. De hoogte van deze toeslag is afhankelijk van je inkomen en wordt vastgesteld door de Belastingdienst. Op de website www.toeslagen.nl kun je deze berekenen.

Subsidieregeling

Wanneer je niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, kun je gebruikmaken van de subsidieregeling van de gemeente. In dat geval betaal je een door de gemeente vastgestelde ouderbijdrage, waarin de compensatie al is verrekend.

Wil je gebruikmaken van de subsidieregeling? Dan dien je de ouderverklaring geen recht op kinderopvangtoeslag in te vullen. Deze kun je samen met de in het formulier gevraagde bewijsstukken naar ons opsturen per e-mail naar klantenservice@spring-kinderopvang.nl of per post: Spring Kinderopvang, Antwoordnummer 19, 5831 VE Boxmeer (geen postzegel nodig).