9 t/m 20 mei: Interculturele weken bij Spring
Istock 980387248 2000
Uitgelicht

9 t/m 20 mei: Interculturele weken bij Spring

Zaterdag 21 mei is het de Werelddag voor Culturele Ontwikkeling. Ieder jaar wordt op deze dag de waarde en noodzaak van culturele diversiteit extra onder de aandacht gebracht. Voorafgaand aan deze dag houden we bij Spring deze week én volgende week dan ook twee Interculturele weken.

Op deze manier brengen we cultural awareness (cultureel bewustzijn) onder de aandacht: het begrijpen van culturele verschillen en het bewust zijn van verschillende culturele normen, waarden en zienswijzen.

Diversiteit & inclusie

De twee Interculturele Weken staan volledig in het teken van diversiteit en inclusie. We zijn allemaal verschillend, maar het gaat om acceptatie, waardering en respect van de aanwezige verschillen.

De rode draad van de Interculturele weken is:

  • Wie ben jij en waar kom je vandaan;
  • Iedereen is uniek en mag er zijn;
  • Samen zijn we verschillend.

Activiteiten

Spring-locaties doen allerlei activiteiten die met dit thema te maken hebben. Zo ook de peuters van peuterspeelzaal Kruimeltje in Helmond Noord. Zij maakten samen een mooi schilderij voor in de huishoek op de groepen. De peuters mochten zelf kiezen met welke kleur verf ze met hun handen wilden stempelen. Ook hebben ze van de verschillende nationaliteiten binnen de groepen in de moedertaal ‘Welkom’ op de deuren geschreven. En er staan nóg meer leuke en verbindende activiteiten op de planning de komende dagen!