Bewegen op de bso met Springloop: een samenwerking tussen Spring en Springlab
Istock 980387248 2000
Uitgelicht

Bewegen op de bso met Springloop: een samenwerking tussen Spring en Springlab

De afgelopen periode heeft onze beweegpartner Springlab op een aantal Spring-bso’s gewerkt aan het nieuwste product voor de bso, genaamd Springloop (spreek uit als ‘Springloep’). Deze spellen zijn nu ook landelijk beschikbaar. Hoe leuk is dat?!

Springloop is een spel waarbij kinderen met tablets naar verschillende ‘tags’ (scanbare stations) rennen. Deze tags kun je overal ophangen. Het doel van Springloop is om de tags te scannen en zo snel mogelijk de vraag of opdracht die op de tablet verschijnt, te beantwoorden.

Ontwikkeling van Springloop
De spellen van Springloop zijn door Springlab in eerste instantie ontwikkeld voor het onderwijs. In samenwerking met vier Spring-locaties zijn er nu ook spellen voor de bso beschikbaar. Springlab heeft de ervaringen van kinderen en pedagogisch professionals gebruikt om maar liefst 3 nieuwe spellen speciaal voor de bso te maken: een spel voor kinderen tussen 4 en 6 jaar, een voor kinderen tussen 6 en 9 jaar én een voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. Deze spellen zijn de drie (zomer)games van Springloop geworden. Hiermee kunnen de kinderen op de bso lekker buiten spelen én bewegen!

Enthousiast
De kinderen en pedagogisch professionals van bso-locaties Spring in ’t Veld, Dassenburcht, ‘t Uilennest en de Sprankel zijn enthousiast over Springloop! Binnenkort kunnen nog meer Spring-locaties aan de slag met de spellen. Zo krijgen we nog meer kinderen op een leuke manier in beweging! Bekijk hier het filmpje om onze bso-kinderen in de weer te zien met Springloop.