Nieuw! Boek over mentale vooruitgang van gezinnen
Istock 980387248 2000
Uitgelicht

Nieuw! Boek over mentale vooruitgang van gezinnen

Hoe kunnen we kinderen het beste tot volle bloei laten komen? Hoe kunnen we gezinnen mentaal krachtiger maken? Hoe ziet opvoeden eruit in 2050? Het boek 'De mentale vooruitgang van gezinnen' geeft antwoord op deze belangrijke vragen.

Onze manager Kwaliteit en Pedagogiek, Brenda Berns heeft een bijdrage geleverd aan het boek.

Hoe kunnen we kinderen het beste tot volle bloei laten komen? Hoe kunnen we gezinnen mentaal krachtiger maken? Hoe ziet opvoeden eruit in 2050? Het boek De mentale vooruitgang van gezinnen geeft antwoord op deze belangrijke vragen. Belangrijk, omdat gezinnen via de kinderen de toekomst van ons land bepalen.   

Over het boek

In dit nieuwe boek over Mentale Vooruitgang, dat staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op 23 september in ontvangst zal nemen, onderzoekt een denktank van deskundigen wat jeugd en gezin nodig hebben om er mentaal op vooruit te gaan.  

Het boek laat zien hoe we onszelf als samenleving kunnen ontworstelen aan oude, beperkende pedagogische overtuigingen, mentale krampachtigheid en mentale onbeholpenheid. Het beschrijft hoe we in de jaren richting 2050, Nederland tot een gezinsvriendelijke samenleving kunnen maken, waarin gezinnen het beter hebben en kinderen mentaal tot volle bloei kunnen komen.   

Ontwikkeling en opvoeding van kinderen

Dit boek is nuttig leesvoer voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van kinderen, in hun opvoeding en in de vraag hoe je als opvoeder samen met hen een fijn gezin kunt vormen. Met de  ‘Mentale Schijf van Vijf voor Opvoeders’ geeft de denktank praktische tips over wat opvoeders kunnen doen en laten om de mentale kracht van hun gezin te vergroten.

Het is ook een boek voor mensen met een passie voor publieke en geestelijke gezondheidzorg, jeugdzorg, kinderopvang en onderwijs. De denktank heeft ook een grote hoeveelheid nuttige aanbevelingen voor hoe onder meer gemeenten, onderwijs, jeugdzorg, werkgevers en de rijksoverheid Nederland daadwerkelijk een gezinsvriendelijke samenleving kunnen maken.   

Denktank Mentale vooruitgang van Jeugd en Gezin

De eerste Denktank Mentale Vooruitgang publiceerde in 2021 het eerste boek over Mentale vooruitgang. In dat boek doet deze eerste denktank al suggesties voor nieuwe richtingen van denken en doen die bijdragen aan een mentaal krachtigere samenleving in het algemeen. De tweede denktank, over de  Mentale Vooruitgang van Jeugd en Gezin, heeft zich gericht op de toekomstige ontwikkeling van de jeugd.

Deze nieuwe denktank bestaat uit een groep wetenschappers, deskundigen en bestuurders die in juni 2021 de krachten hebben gebundeld. Het boek, de artikelen en de modellen van de denktank zijn het resultaat van een collectieve inspanning. Alle leden van de denktank zijn coauteur. De denktanks over mentale vooruitgang zijn een initiatief van Joep Verbugt, voormalig bestuursvoorzitter van GGzE en Kees Kraaijeveld van De Argumentenfabriek.   

Verkrijgbaarheid 

Het boek is nu in de winkel en online verkrijgbaar bij o.a.: Winkel van De Argumentenfabriek, Bruna en Managementboek.nl