De vlag kan uit bij IKC de Toermalijn in Tegelen!
Istock 980387248 2000
Uitgelicht

De vlag kan uit bij IKC de Toermalijn in Tegelen!

Het tweede integrale kindcentrum binnen de gemeente Venlo is vanaf nu een feit! IKC de Toermalijn is de eerste van drie IKC’ s die Spring en Akkoord dit jaar samen vormgeven.

Na een intensieve voorbereidingsperiode mag nu officieel de vlag uit. Regiodirecteur Esther Schroemgens van Spring kinderopvang en IKC-directeur Marjan Stappers van Stichting Akkoord voor primair openbaar onderwijs zijn enorm blij en trots op de totstandkoming van deze duurzame samenwerking.

IKC de Toermalijn wordt vanaf nu volledig integraal aangestuurd. Vanuit één gedeelde visie op kindontwikkeling van 0 tot 13 jaar en begeleid door één IKC-team. Hierbij worden de unieke expertises van kinderopvang en onderwijs gebundeld om meer kansen voor kinderen te creëren. IKC de Toermalijn is de eerste van drie IKC’ s die Spring en Akkoord dit jaar samen vormgeven.

Voor Stichting Akkoord is IKC de Toermalijn in Tegelen een vervolgstap op het succes in Venlo-Zuid. Daar wordt onderwijs en opvang reeds een aantal jaren in doorgaande lijnen aan kinderen en ouders aangeboden in IKC de Koperwiek. Ook Spring kinderopvang heeft IKC-vorming als speerpunt in haar visie staan en creëert op meerdere plaatsen binnen haar organisatie kansrijke samenwerkingen.

Bestuurders Annet van Zon en Roel Versleijen zetten hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst