In gesprek met minister Van Gennip over de toekomst van de kinderopvang
Istock 980387248 2000
Uitgelicht

In gesprek met minister Van Gennip over de toekomst van de kinderopvang

Gisteren is Mark Udink (Raad van Bestuur van Spring) bij kinderopvang De Brink in Leiderdorp geweest. Minister Karien van Gennip was daar om met medewerkers uit de kinderopvang te praten over de personeelstekorten, de werkdruk en doorgroeimogelijkheden. Ook hadden ze het over de dalende vaccinatiegraad, en hoe kinderopvangcentra daarmee omgaan. Minister Van Gennip deelde hierover het onderstaande bericht.

''Als ouder wil je het beste voor je kind. En daar hoort goede, betaalbare kinderopvang bij. Jaren geleden bracht ik mijn eigen dochters naar de kinderopvang. Spelen, leren, hapjes en sociale interactie. En tips voor beginnende ouders… De kinderopvang is een belangrijke plek voor je kind. Je wilt dat je kind in goede handen is wanneer je aan het werk bent. En dat ze de juiste aandacht krijgen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Dat kan dankzij de vele leuke en enthousiaste medewerkers bij de kinderopvang.

Werken in de kinderopvang is leuk en aantrekkelijk. Maar de kinderopvang heeft wel meer medewerkers nodig. Ook om te zorgen dat wij allemaal ons kind naar de opvang kunnen blijven brengen. Samen met de sector hebben we daarom acties ondernomen tegen personeelstekorten. Goed werkgeverschap speelt een belangrijke rol. En nieuwe manieren om mensen te werven, bijvoorbeeld via het ontwikkelpad kinderopvang.

En hoe moet het verder met ons stelsel? Nu krijgen ouders een zekere rekening van de opvang, waar een onzekere toeslag tegenover staat. Dat moet anders en dat kan anders! Door de bijdrage direct over te maken aan de kinderopvang. En door die bijdrage vooraf toe te kennen. Geen terugvorderingen meer en geen onzekerheid meer.

Bij kinderopvang De Brink in Leiderdorp sprak ik vandaag met medewerkers. Over de personeelstekorten, de werkdruk en doorgroeimogelijkheden. Ook hadden we het over de dalende vaccinatiegraad, en hoe kinderopvangcentra daarmee omgaan.

Door personeelstekorten tegen te gaan en het kinderopvangstelsel te hervormen, kunnen we ervoor zorgen dat elk kind een goede start in het leven krijgt, en ouders kunnen en blijven werken.''

Karien van Gennip, 09-04-2024 
Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Bron: LinkedIn