Mazelen en het Rijksvaccinatieprogramma | Spring kinderopvang
Istock 980387248 2000
Uitgelicht

Mazelen en het Rijksvaccinatieprogramma

Als kinderopvangorganisatie staan we voor een kinderopvang die veilig is voor alle kinderen. Gezien de aandacht in de media rondom vaccinaties en de vaccinatiegraad, willen wij je erop wijzen dat Spring kinderopvang voorstander is van het Rijksvaccinatieprogramma. De teruglopende vaccinatiegraad geeft ook ons reden tot zorgen.

Door je kind te vaccineren bescherm je niet alleen je eigen kind maar ook andere kinderen tegen ziekten als mazelen, bof en kinkhoest. Bekijk hier de informatie flyer.

Mocht er bij Spring een kind in de opvang zijn dat besmet is met één van bovenstaande ziekten, dan zal de GGD ook contact met Spring opnemen. Hierbij wordt ook het kinderdagverblijf waar de situatie voorkomt geïnformeerd en de GGD zal ons hierin adviseren. Spring kinderopvang volgt dan het advies van de GGD en zal waar nodig ouders informeren. 

Op rijksvaccinatieprogramma.nl vind je meer informatie over de verschillende ziekten en vaccinaties. Je kunt voor vragen over vaccinaties en ziekten ook altijd terecht bij je huisarts of de GGD.