Spring kinderopvang en Stichting Akkoord!-PO realiseren samen IKC’s in gemeente Venlo
Istock 980387248 2000
Uitgelicht

Spring kinderopvang en Stichting Akkoord!-PO realiseren samen IKC’s in gemeente Venlo

Spring kinderopvang en Stichting Akkoord!-Primair Onderwijs slaan in de gemeente Venlo de handen ineen om op meerdere plaatsen Integrale Kindcentra (IKC’s) te realiseren. IKC De Toermalijn in Tegelen is het eerste integrale kindcentrum dat beide partners samen realiseren.

Begin juli hebben Annet van Zon (directeur-bestuurder Spring kinderopvang) en Roel Versleijen (bestuurder van Akkoord!) hun handtekening gezet onder de samenwerking en zijn ouders geïnformeerd over de op handen zijnde verbouw en nieuwbouw.

Ontwikkeling van kinderen

Een IKC is het hele jaar door, vijf dagen per week geopend en biedt naast onderwijs en opvang ook cultuur, sport, spel en zorg. ‘’Om de ontwikkelkansen voor elk kind daadwerkelijk te verstérken, is meer nodig dan onder een dak gehuisvest zijn en af en toe een leuke activiteit samen te doen’’, aldus Roel Versleijen. ‘’We gaan de IKC's vanuit één gedeelde visie op kindontwikkeling inrichten, uitgevoerd door één team’’, vervolgt hij. Annet van Zon: ‘’De kincentra worden een plek waar elk kind zonder onderbrekingen al zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen en waar gezinnen het hele jaar door terecht kunnen bij hetzelfde loket voor zorg, opvang en onderwijs.’’ ‘’En om dat te realiseren kijken we met deze samenwerking over de grenzen van onze eigen organisaties heen,’’ aldus beiden.