Spring kinderopvang geeft kinderboerderij Gennep een steuntje in de rug
Istock 980387248 2000
Uitgelicht

Spring kinderopvang geeft kinderboerderij Gennep een steuntje in de rug

Op dinsdag 10 mei overhandigden de kinderen van buitenschoolse opvang Bijdehand in Gennep namens Spring kinderopvang een cheque van €500,- aan Stichting Kinderboerderij Gennep.

De kinderboerderij heeft een zware tijd achter de rug. Door de coronacrisis was het, zoals voor veel organisaties, lastig om het hoofd boven water te houden. Daarom besloot buitenschoolse opvang Bijdehand in Gennep namens Spring kinderopvang de kinderboerderij te helpen. Door hen een cheque van €500,- te overhandigen draagt de kinderopvangorganisatie haar steentje bij aan het blijven bestaan van Stichting Kinderboerderij Gennep.

Feestelijke bijeenkomst

Het was een feestelijke bijeenkomst met alle kinderen van bso Bijdehand. De kinderen overhandigden samen de cheque aan de vrijwilliger. Daarna was er ook nog tijd en aandacht voor de dieren. Samen met de vrijwilliger van de kinderboerderij voerden de kinderen de geiten en liepen ze even rond in de caviawei. Dat was genieten! De kinderen van bso Bijdehand wonen in de buurt van de boerderij en veel van hen zijn er dan ook kind aan huis. Ze voelen zich helemaal op hun gemak tussen de dieren.

Binnenkort is er nóg een reden voor een feestje! De kinderboerderij in Gennep viert in juni namelijk haar 10-jarig jubileum.

Dagbesteding

De kinderboerderij is niet alleen een leuk uitje voor alle kinderen in de buurt, er vindt ook dagbesteding plaats. De cliënten van Dichterbij in Gennep hebben een eigen ruimte in de boerderij en helpen onder andere met het voeren van de dieren. Erg belangrijk dus dat de kinderboerderij haar deuren open kan houden.