Instapje en Opstapje: opvoedondersteuning in Cuijk en Boxmeer
Istock 1143334824 2000
Zo werken wij

Instapje en Opstapje: opvoedondersteuning in Cuijk en Boxmeer

Op de peuteropvang en de dagopvang locaties wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van kinderen. Soms kan het fijn zijn om ook thuis begeleiding te krijgen. In Cuijk en Boxmeer kan dit met Instapje en Opstapje. Dit zijn gesubsidieerde gezinsprogramma’s voor kinderen vanaf 16 maanden tot 4 jaar. Wat dit inhoud en hoe je hiervoor in aanmerking komt lees je op deze pagina.

Wat zijn Instapje en Opstapje?

Instapje en Opstapje zijn (gratis) gezinsprogramma’s. Wanneer je deelneemt aan een van deze programma’s komt de speciaal hiervoor opgeleide contactmedewerker bij jou aan huis. Zij begeleidt de ouder bij het uitvoeren van speelse en leerzame activiteiten met zijn of haar kind, zodat de ouder dit na het bezoek ook zelf kan. Voor de activiteiten worden werkmaterialen gebruikt die aansluiten bij de kennis en vaardigheden die kinderen nodig hebben voor een goede start bij de peuteropvang en groep 1. Je gaat als ouder dus zelf aan de slag met je kind. Leerzaam en leuk! Daarnaast geven Instapje en Opstapje informatie over de ontwikkeling van kinderen en de mogelijkheden om deze te stimuleren.

Voor wie zijn Instapje en Opstapje geschikt?

Deze programma’s zijn geschikt voor ouders die graag ondersteuning willen in de opvoeding en voor kinderen die wat extra hulp kunnen gebruiken bij de taalontwikkeling en/of de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Hoe kom ik in aanmerking?

Denk of wil je in aanmerking komen voor Instapje of Opstapje, bespreek dit dan met de jeugdverpleegkundige van de GGD. De contactmedewerker maakt tijdens de eerste intake bij jou thuis een inschatting of Instapje of Opstapje de juiste ondersteuning biedt voor jouw gezin.

Instapje en Opstapje zijn voor alle kinderen in Cuijk en Boxmeer. Dus ook voor kinderen die (nog) niet naar de dagopvang of peuteropvang gaan. Het wordt wel aangeraden om je kind tijdens of na het traject naar een dagopvang of peuteropvang te laten gaan zodat de ondersteuning doorloopt.

Instapje en Opstapje in het kort
  • Voor alle kinderen vanaf 16 maanden tot 4 jaar die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij hun ontwikkeling (taal en sociaal-emotioneel).
  • Gesubsidieerd gezinsprogramma dat ondersteuning thuis biedt (geen kosten voor ouders).
  • Goede voorbereiding op de peuteropvang en de basisschool.
  • Activiteiten die je met je kind kunt doen om de ontwikkeling te stimuleren.
Meer informatie

Voor meer informatie over de programma’s kun je ook contact opnemen met de contactmedewerkers via instapje@spring-kinderopvang.nl. Zij staan je graag te woord!